(VIDEO) Mii de ruși au ieșit în centrul Moscovei, în susținerea lui Navalnîi; Acesta a fost arestat

1040934640-586x319

Independent.md

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat marți de justiția rusă la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, a anunțat în cursul serii că nu mai respectă arestul la domiciliu pentru a participa la o manifestație în centrul Moscovei, dar a fost rapid reținut de poliție după ce a părăsit locuința.

„Da, arestul meu la domiciliu este încă în vigoare, dar astăzi îmi doresc prea mult să fiu alături de voi. De aceea vin și eu la manifestația” din Piata Manej, în apropierea Kremlinului, a scris Navalnîi într-o postare pe Twitter.

Acesta a fost arestat însă la scurt timp după ce a sosit în Piața Manej, acolo unde câteva mii de ruși protestau împotriva deciziei justiției ruse de a-l condamna la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare. În același dosar, fratele său a primit tot trei ani și jumătate, dar cu executare.

Citește și: (BIOGRAFIE) Cine este Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin într-o Rusie care interzice opoziția
http://independent.md/biografie-cine-este-aleksei-navalnii-opozantul-lui-putin-intr-o-rusie-care-interzice-opozitia/#.VKLd8F4gB4

Alături de Navalnîi au fost arestați mai mulți activiști. Protestul continuă și la această oră în centrul Moscovei. Protestatarii scandează împotriva lui Vladimir Putin și a presei ruse controlate de Kremlin.

articol preluat de pe http://independent.md