(VIDEO) Volvo surprinde din nou plăcut la capitolul siguranță; Ce face ultima invenție a suedezilor

Volvo-invenţie-586x319

Independent.md

Volvo este cunoscut și vrea să rămână producătorul pentru care siguranța clientului modern este mai importantă decât dinamica sau designul.

Bineînțeles că acolo sus, în segmentul premium, nu poți să sari nici un capitol, dar suedezii sunt cam întotdeauna primii la inventat și implementat sisteme de siguranță noi pentru șoferi sau chiar pietoni.

Centura în 3 puncte – accesoriu vital în orice mașină – a fost proiectată în 1959 de inginerii Volvo și pusă imediat pe lista de dotări standard a oricărui Volvo produs.

În fiecare an, Volvo iese cu tehnologii de siguranță pe care le testează foarte mult înainte de a le pune pe mașini.

Acum vorbim despre un sistem care relaționează cu bicicliștii. Pentru că sunt din ce în ce mai mulți și destul de greu de observat la timp în oglinzi, suedezii s-au gândit la un sistem de alertă atunci când sunt în apropierea mașinii pe o rază de câteva sute de metri. Astfel, șoferul e atent dinainte și pregătit pentru ivirea unui biciclist.

Bicicliștii trebuie să poarte căști cu un device care comunică direct cu telefonul mobil (bluetooth). Printr-o aplicație online instalată pe iOS sau Android, smartphone-ul trimite informații șoferilor din zonă despre deplasarea bicicliștilor. Localizarea bicicliștilor e afișată în parbriz până când mașina iese din zona în care sunt.

Dacă va fi validat sistemul, prima oară va fi pe lista de opțiuni numai pentru mașinile Volvo.

articol preluat de pe http://independent.md/