(stiri.tvr.ro) 10.000 de investitori pentru România. Oamenii de afaceri vor sa aducă diaspora acasă (video)

Conferinta "Repatriot - Romanian Bussiness Leaders" - foto (captura): stiri.tvr.ro

Conferinta “Repatriot – Romanian Bussiness Leaders”
foto (captura) si articol: stiri.tvr.ro

19 octombrie 2015

Oamenii de afaceri vor sa aducă diaspora acasă. S-au întâlnit cu români care trăiesc şi muncesc în Spania şi au încercat să-i convingă să se întoarcă şi să investească în România. Le-au explicat, în detaliu, cum se poate construi o afacere de succes. O corespondenţă externă de Felix Damian.

“Deci avem un interes. Interesul nostru e ca România…să nu rămânem fără vecini acasă. Ne uitam în stânga, ne uităm în dreapta şi ne-ar plăcea să găsim oameni asemenea nouă”, a spus

Organizaţia non-guvernamentală Romanian Bussiness Leaders din România vrea să atragă 10.000 de investitori români din străinătate. Sub numele Repatriot, mai mulţi oameni de afaceri au făcut un turneu prin Europa şi au organizat întâlniri cu românii interesaţi să se întoarcă acasă.

Şi noi, ca oameni de afaceri, ne dorim să avem lângă noi cât mai mulţi antreprenori, cât mai mulţi oameni care creează plusvaloare, care ştiu să muncească serios şi românii din Spania u învăţat să muncească serios aici în Spania, a declarat Marcel Bostan

Românii din Spania sunt interesaţi să revină acasă, dar acum analizează cu mare grijă toate aspectele unei asemenea mutări. Mulţi români se tem însă că motivele pentru care au fost nevoiţi să plece România încă nu au dispărut, dar au speranţa că situaţia se va îmbunătăţi.

Peste 3 milioane de români trăiesc în Europa, iar în 2014 numai românii din Spania au trimis acasă 800 de milioane de dolari.

Romanian Bussiness Leaders a organizat conferinţe la Dublin, Londra, Roma şi în Spania, la Valencia şi Madrid, şi a stabilit contacte cu sute de români interesaţi să investească acasă.

articol preluat de pe: http://stiri.tvr.ro/