Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ
Misiune / Scop
Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.
Precizari:
1. Proiectele morale pot atinge orice aspect al existentei umane, care are legatura directa sau indirecta cu scopul si obiectivele asociatiei. Un proiect moral poate fi dezvoltat pana devine un produs moral.
2. Produsul moral caracterizat prin nepatrimonialitate si legitimitate este rezultatul conceptual structurat calitativ, care este oferit societatii pentru satisfacerea unor nevoi in domenii de interes public general.
3. Pentru a creste calitatea vietii copiilor mentionati, produsele morale necesita implicarea tuturor categoriilor de varsta, deoarece mediul de transmitere a acestor informatii si modele este preponderent cel familial.
4. Pentru a atinge scopul urmarit prin aceste produse morale, este posibila implicarea oricarei organizatii sau persoane din toate segmentele societatii.
Obiectivele generale si permanente ale Societatii pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ sunt:
1. Promovarea in cadru social a unei noi categorii de produse – produse morale: modele de excelenta morala / concepte prezentate sub forma de jocuri, brosuri, carti, prezentari publice, pagini web etc., in forme accesibile diferitelor categorii de varsta.
2. Aplicarea principiilor fundamentale ale managementului calitatii in viata sociala, cu scopul cresterii calitatii vietii, in special a vietii copiilor.
3. Identificarea si includerea in produsele morale a modelelor de comportament in situatii normale si de criza, neincluse in procesul educational, in asa fel incat sa fie atenuata discrepanta dintre morala proclamata oficial si cea practicata in mod real.
4. Identificarea si includerea in produsele morale a unor concepte elaborate pe baza concluziilor din analiza erorilor din istoria nationala.
5. Completarea sistemului de valori sociale astfel incat sa fie asigurata independenta de gandire indiferent de conjunctura istorica.
6. Colaborarea cu specialisti recunoscuti din domeniile: teologie, etica, stiintele educatiei, psihologie, sociologie, drept, calitate (sisteme standardizate de management) etc, precum si cu alte persoane dedicate respectivelor domenii, dar care nu au recunoastere oficiala.
articol preluat de pe http://www.proiectmoral.ro/home.php