Temeraria. Schimbă povestea

Temeraria. Schimbă povestea - foto preluat de pe www.facebook.com/temeraria.ro

 Temeraria. Schimbă povestea

foto preluat de pe www.facebook.com/temeraria.ro

 

Scopul proiectului

Scopul proiectului il reprezinta schimbarea naratiunii asupra succesului personal feminin, prin promovarea modelelor feminine din diferite zone ale societatii (cultura, antreprenoriat, sport, ONG, spiritualitate, etc.) in mediul online si traditional folosind tehnologii moderne, retele de socializare si film documentar.

 

Contextul

Imaginea femeii in peisajul romanesc ramane esential ancorata intr-un model patriarhal, cu succesul personal vazut ca o exceptie de la regula. In mass-media clasică apar foarte rar exemple de reușita prin efort personal si competenta. In ceea ce privește persoanele cu dizabilitati, naratiunea predominanta ramane și astazi ancorata in paradigma milei, a dramei private, a nevoii de asistenta si compasiune.

Exista in intreaga societate romaneasca o nevoie acuta de povesti de succes care sa nu vizeze exceptionalul, ci cotidianul, sa prezinte succesul feminin ca pe o forma de normalitate, realizabila de fiecare in parte, in viata de zi cu zi. Mai mult, cu cat ne indepartam de zona urbana dezvoltata, succesul feminin este legat in principal de viata de familie si nu este corelat cu realizarile in plan educational si de cariera. In zona persoanelor cu dizabilitati si mai ales in ceea ce le privește pe femeile cu dizabilitati, avem de a face cu o lipsa acuta de modele feminine care sa prezinte vieti normale, echilibrate.

 

Scopul și obiectivele proiectului

Scopul principal al proiectului il reprezinta schimbarea naratiunii asupra succesului personal feminin, prin promovarea modelelor feminine din diferite zone ale societatii (cultura, antreprenoriat, sport, ONG, spiritualitate, etc.) in mediul online si traditional folosind tehnologii moderne, retele de socializare si film documentar.

Obiectivele proiectului:

1. Prezentarea modelelor de succes feminin prin identificarea unui numar de 15 femei din diferite paturi ale societatii si realizarea a 15 interviuri video de 20-30 minute fiecare.

2. Prezentarea unui model de normalitate in randul femeilor cu dizabilitati prin realizarea unui film documentar de 30 de minute care sa urmareasca viata de zi cu zi a unei femei active cu deficienta de vedere.

3. Schimbarea de paradigma referitor la succes si la felul cum acesta este atins prin promovarea materialelor realizate in mediul online si traditional (un post de televiziune national).

Am ales și am intervievat femeile cu caracter puternic, principii sănătoase, voință, inițiativă și carismă. Aceste femei schimbă în bine comunitățile prin proiecteleîn care s-au implicat. Sunt femei care își asumă riscuri și-și depășesc propriile limite. Femei reale, tangibile, dar care ies din tipare.

 

cititi mai mult pe temeraria.rowww.facebook.comwww.youtube.comtwitter.comwww.instagram.com