Școala de activism pentru date deschise- ediția a II-a

Scoala-de-activism

foto si articol – datedeschise.fundatia.ro

Datele deschise sunt informații deținute de instituțiile publice, produse din bani publici, sunt notele de la bacalaureat, sunt bugetele naționale, locale sau  numărul de paturi din spitale, sunt numele străzilor dintr-un oraș, sunt sumele investite de stat în servicii sociale, sunt opere de artă aflate în domeniul public, sunt materiale didactice.

Dacă vrei să afli de ce sunt utile datele deschise pentru cetățeni, cum pot fi valorificate, vino laȘcoala de activism pentru date deschise !

Vino în călătoria noastră non-formală care pornește de la accesul la informații de interes public, trece prin aspectele legale și tehnice ale datelor deschise, ajunge la curățarea și așezarea pe hartă a seturilor de date, explorează potențialul jurnalistic al datelor deschise și se oprește impactul culturii deschiderii în educație și cultură.

Te vor fi însoțitori de drum cercetători, juriști, geografi, jurnaliști și experți în cultură și educație.

Școala de activism pentru date deschise  se adresează studenților, masteranzilor sau celor care au absolvit recent studiile, indiferent de facultate, curioși și interesați de inovare în participarea publică.

Întâlnirile vor avea loc la sediul Fundației pentru o societate deschisă, din str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, București și vor fi grupate în 4 module a câte 4 ore.

Numărul maxim de participanți este 15.

Înscrierile se fac până pe 27 aprilie, ora 17 :00, spunându-ne câteva lucruri despre voi, aici.

 

Școala de activism pentru date deschise este organizată de Fundația pentru o societate deschisă și de MetruCub-resurse pentru cultură și este finanțată prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org

articol preluat de pe http://datedeschise.fundatia.ro/