(video) Dosar de politician: Gruparea piramidală a baronului Mazăre

radu-mazare-forbes

articol – b1.ro

După arestarea lui Radu Mazăre, procurorii au extins investigaţiile şi au descoperit o adevarată mină de aur a afacerilor fostului primar. DNA a trimis-o în judecată pe contabila grupării Mazăre.

Cum a fost posibil ca Mazăre să cadă, după ce zece ani procurorii din Constanța s-au făcut doar că-l anchetează? Investigațiile de succes din ultima perioadă au legătură cu determinarea și implicarea noului șef al DNA Constanța, procurorul Sorin Constantinescu.

Procurorul Constantinescu a înțeles că la Mazăre poți ajunge prin intermediul oamenilor săi fideli, așa numiții interpuși. Organizația acestuia era structurata piramidal: în varf erau Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și afaceristul Sorin Strutinsky. Cei trei foști colegi la institutul de marină erau parteneri egali în afaceri.

Sub ei se afla o armată politică: Nicușor Constantinescu controla județul și PSD Constanța, Strutinsky era interfața în afaceri, dacă voiai să dai șpagă grupării trebuie să te adresezi lui.

Mazăre facea aparent doar figurație la televizor, în realitate însă lua deciziile cele mai importante în materie de business. După o munca intensă, procurorii DNA au descoperit cine este de fapt creierul financiar al grupării Mazăre, cine este contabilul care știe unde, cum și câți bani au fost produși și ascunși de gruparea de la Constanța.

Contabila se numește Sorina Hortolomei Moscu. După ce procurorii au prins-o în laț pe Hortolomei, a fost o problema de timp până când Mazăre să fie arestat.

Despre Sorina Hortolomei se știe că ar fi verișoara lui Mazăre. Ea este trimisă acum în judecată alături de Mazăre pentru că a funcționat ca paravan al acestuia în multiple afaceri imobiliare.

Dosar de politician: Gruparea piramidală a baronului Mazăre

articol preluat de pe http://m.b1.ro