Asociația Magic: CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!

foto preluat de pe www.facebook.com/asociatiamagic

foto si articol preluate de pe www.facebook.com/asociatiamagic

18 martie 2024

 

Asociația Magic: CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!

Pentru că:

De-a lungul timpului, am putut observa la fetițele și adolescentele cu diagnostice oncologice, pe care le ajutăm la Asociația Magic, cât de profunde și traumatice sunt implicațiile psiho-emoționale, cauzate de pierderea părului în urma chimioterapiei.

Pentru că:

Părul este asociat, în mod special la sexul frumos, cu feminitatea și frumusețea.

În momentul în care fetele își pierd părul, chiar dacă sunt încă la vârsta poveștilor, își pierd echilibrul emoțional – sub presiunea imaginii pe care societatea o proiectează asupra lor și, implicit, a imaginii pe care ele însele o proiectează despre sine.

Pentru că:

Pentru copii, pierderea părului e încă și mai traumatizantă decât pentru adulți: sunt izolați de către grupurile de copii sănătoși – cei mici neavând capacitatea de a înțelege singuri cancerul și efectele tratamentelor, iar educația în această direcție lipsind cu desăvârșire în societatea noastră.

Astfel, pierderea părului izolează fetițele și adolescentele, creându-le probleme suplimentare, deloc de neglijat, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizându-le anxietatea și depresia și îngreunându-le vindecarea.

Pentru că:

Suntem țara din UE care nu compensează nici măcar o parte din perucile medicale – sunt considerate produse de înfrumusețare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale.

Pentru că:

O perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare, de boli dermatologice, reduce considerabil anxietatea socială – deosebit de traumatizantă, cu atât mai mult în cazul copiilor/adolescenților.

Pentru că:

Revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare – la pacienții mari și mici, deopotrivă.
Iar o perucă îi ajută foarte mult în perioada de tranziție.

Pentru că:

Perucile medicale nu sunt deloc totuna cu cele comerciale. Sunt mult mai scumpe, pentru că trebuie să fie cât mai ușoare și aerisite, preferabil din păr natural, inserat pe suport din materiale cât mai naturale, care să lase scalpul să respire – dat fiind că o perucă medicală este purtată o perioadă lungă de timp.

Pentru că:

Luna martie (renașterea și triumful luminii) este asociată cu elogiul feminității.

Pentru toate motivele enumerate mai sus, în fiecare lună martie, avem campania ” !”- destinată fetițelor și adolescentelor cu diagnostice oncologice.

Campania se va desfășura până la finalul lunii martie, iar scopurile ei sunt de conștientizare a traumei pierderii părului, post-chimioterapie, și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate oncologic.

Vrem să le spunem, împreună:

CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!

Împreună înseamnă, pe lângă partenerii care ne vin in întâmpinare, cu ce pot oferi fiecare, bunuri sau servicii (vom avea, și anul acesta, tombole cu premii pentru toate gusturile), și toți cei care veți dori să vă alăturați campaniei: cu un gând bun, cu împărtășirea propriilor experiențe sau participând la tombolele din perioada următoare.

Fiecare donație înseamnă încredere pentru fetele cu afecțiuni oncologice și o șansă de câștiga premiul de pe pagina la care faceți donația.

cititi mai mult pe asociatiamagic.ro