Șase medalii pentru România la Europenele de karate kyokushin de la Varșovia

karate -Eugenia PAȘCA-Arhiva AGERPRES

Foto: (c) Eugenia PAȘCA / Arhiva AGERPRES
Articol: AGERPRES (AS/autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea)

 

Delegația României care a participat la Campionatul European de karate kyokushin pentru tineret și seniori, desfășurat weekend-ul acesta în capitala Poloniei, Varșovia, și la care au participat 370 de sportivi din 27 de țări, s-a întors cu șase medalii, două de aur și patru de bronz, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Prima zi de concurs destinată categoriei tineret și kata seniori a adus primele satisfacții lotului național, Andreea Merca de la CSC Sînmartin, antrenată de orădeanul Marius Ilaș, a reușit să cucerească pentru a doua oară în activitatea ei, titlul european în proba de luptă la categoria 65 kg. Pe podium a urcat și Ioana Vaida de la același club, clasată pe locul trei la categoria 60 kg, tot o medalie de bronz câștigând și Cristian Bolduț, de la Vidalis Zalău, la categoria kata seniori.

În ziua a doua de concurs, imnul României a răsunat din nou în capitala Poloniei grație sportivului orădean de la CS CSU Gym Oradea, Marius Ilaș, care, după un parcurs ireproșabil din toate punctele de vedere, a reușit să câștige titlul de campion european la categoria mijlocie pentru a opta oară, într-unul dintre cele mai disputate concursuri continentale. În semifinale, Marius a trecut de polonezul Gerard Will, dublu campion european și campion mondial, în cadrul unei organizații paralele, iar în finală l-a învins în doar trei minute pe georgianul Tenghiz Bastoiani.

Alte două medalii de bronz au fost obținute de Viviana Chirilă, tot de la CSU Gym Oradea, la categoria senioare peste 65 kg și George Suciu de la CSC Sînmartin, la 70 kg seniori.

”A fost unul dintre cele mai disputate și valoroase campionate europene la care am asistat vreodată. Rezultatele sunt cu atât mai importante pentru Federația Română de Karate Kyokushin, cu cât aceasta competiție este ultima de mare anvergură înaintea Campionatului Mondial, care va avea loc în luna octombrie a acestui an în capitala Japoniei, Tokyo, și vine ca o confirmare a sportivilor români”, a declarat Anca Wallmen, președinta FRKK.

articol preluat de pe agerpres.ro