(de-clic.ro) Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol!

Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol - foto: facebook.com

Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol!

foto si articol: de-clic.ro

 

UPDATE: Marți, 3 ianuarie, de la 9:00, depunem semnăturile la Registratura Guvernului României.

 

Dacian Cioloș a lăsat mereu impresia că este un susținător al includerii Roșiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dar, chiar la finalizarea mandatului, acesta tărăgănează procedura și bate în retragere. Potrivit ministrului Culturii, Corina Șuteu, care a coordonat realizarea dosarului pentru UNESCO, mai e nevoie de un singur pas procedural – semnătura prim-ministrului Dacian Cioloș pentru asumarea dosarului de nominalizare a Roșiei Montane pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Schimbarea de atitudine a prim-ministrului Cioloș este concomitentă cu întețirea eforturilor de lobby din partea vechilor susținători ai proiectului minier. Aceștia se folosesc de arbitrajul internațional pentru a intimida cabinetul Cioloș și a-l determina să nu ia nicio decizie privind viitorul Roșiei Montane. Sunt invocate aceleași amenințări privind eventuale despăgubiri, repetate și de Victor Ponta pe vremea când era premier.

Patrimoniul este obiectiv de interes național, iar protejarea lui nu trebui să fie subordonată intereselor de afaceri ale corporațiilor. Nu putem permite ca deciziile guvernului privind patrimoniul cultural al României să fie influențate prin șantaj și cu amenințări din partea marilor companii privind posibilele sancțiuni dispuse de curțile de arbitraj.

 

SEMNAȚI AICI PETIȚIA: Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol!

autor: comunitatea de-clic

destinatar: Prim-ministrul Dacian Cioloș

Domnule prim-ministru Dacian Cioloș,

În cei peste 15 ani ai campaniei Salvați Roșia Montană am urmărit acțiunile și discursul privind Roșia Montană a numeroși președinți, prim-miniștri, miniștri și înalți funcționari. Dvs. ați fost printre singurii care ne-ați lăsat să credem că veți avea curajul să înfruntați industria minieră și să ascultați argumentele raționale ale sutelor de specialiști care au cerut nominalizarea Roșiei Montane pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Nu ați ratat nicio ocazie să menționați în declarații importanța protejării Roșiei Montane. Acum a venit momentul să vă urmați propriile cuvinte. Cei mai mulți oameni de stat, prin deciziile lor favorabile distrugerii Roșiei Montane au picat testul generației noastre. România nu are nevoie de încă o astfel de dezamăgire.

Vă cerem, domnule prim-ministru Dacian Cioloş, să vă asumați de urgență depunerea dosarului de nominalizare a Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO!

SEMNAȚI AICI PETIȚIA: Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol!

articol preluat de pe: de-clic.ro