Nu cedăm Roșia Montană!

Nu cedăm Roșia Montană - foto preluat de pe declic.ro

Nu cedăm Roșia Montană

foto si articol preluate de pe declic.ro

 

Către: Mihai Tudose, prim-ministrul României

Petiție

Domnule Tudose,
Domnule prim-ministru, vă cerem de urgență să nu distrugeți Roșia Montană făcând blat cu Gabriel Resources și să nu retrageți dosarul de înscriere al Roșiei Montane în UNESCO.
Pentru a demonstra voința și capacitatea Guvernului de a apăra corect România în litigiul cu firma canadiană, vă cerem de urgență să comunicați public angajamentul dvs. de a depune toate eforturile pentru câștigarea arbitrajului Gabriel Resources vs. România. Vă cerem să anunțati public că nu veți accepta semnarea unui compromis care ar permite eliberarea de avize necesare începerii minei sau acordarea de sume de bani necuvenite companiei miniere.
Totodată, vă solicităm să nu permiteți modificarea Legii Minelor în favorea pretențiilor nelegitime ale acestui titular de licență minieră.

Semnați aici petiția Nu cedăm Roșia Montană!

De ce este important?

Roșia Montană este din nou în pericol! În procesul dintre statul român și Gabriel Resources, urmează etapa în care canadienii își explică pretențiile lor de peste 4 miliarde de dolari. Ei au depus deja un Memoriu în acest sens care ar putea fi publicat de Tribunal în jurul datei de 1 septembrie. Surse guvernamentale s-au grăbit să declare că firma canadiană ‘are documente prin care să-și justifice pretențiile’. În nici o clipă, oficialii noștri nu au ieșit public să pledeze pentru partea română.

La exact patru ani de la eșecul Legii speciale pentru Roșia Montană, autoritățile și compania minieră au regăsit motivația pentru a bate palma. Teama că Memoriul companiei va deveni public îi îngrozește pe câțiva dintre politicienii care au susținut de-a lungul timpului proiectul minier. Reacțiile din presă din ultimele zile arată cât de exploziv ar putea fi conținutul Memoriului și explică graba politicienilor de a încheia arbitrajul.

Printre cei vizați de expunerea GR s-ar putea regăsi și Călin Popescu Tăriceanu sau Mihai Tudose, cei ce decid, în numele statului român, viitorul arbitrajului.

Dacă nu ne mobilizăm acum și nu arătăm guvernului român că nu vom renunța la Roșia Montană, atunci o vom pierde și cu ea toate victoriile importante obținute împotriva corupției. Compromisul odată semnat va avea valoare de lege pentru România.

Semnați aici petiția Nu cedăm Roșia Montană!

articol preluat de pe www.declic.ro