(Loredana Diacu) Protest inedit la Guvern. Activiştii îi aduc pixuri lui Cioloş, ca să semneze pentru Roşia Montană

Protest pentru Roşia Montană la Guvern (Facebook, Uniţi Salvăm)

Protest pentru Roşia Montană la Guvern

foto: Facebook, Uniţi Salvăm
articol: Loredana Diacu – epochtimes-romania.com

Loredana Diacu - foto: facebook.com

Loredana Diacu – foto: facebook.com

28 decembrie 2016

 

Depunerea dosarului de nominalizare a Roşiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO depinde de semnătura premierului. În consecinţă, activiştii i-au adus mii de pixuri lui Cioloş, pentru a nu lăsa această semnătură în seama viitorului premier.

Un grup de activişti a protestat miercuri, în faţa Guvernului, pentru a-l convinge pe premierul Cioloş să-şi dea semnătura pentru depunerea dosarului de nominalizare a Roşiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO, informează, pe Facebook, Casa Jurnalistului.

Protestatarii au afişat bannere cu mesajul “Cioloş, semnează pentru Roşia Montană” şi “Dacian, te doare în pix?”

Iar pentru a-şi ilustra şi mai bine mesajele, tinerii au format, din pixuri roşii şi verzi, cunoscuta siglă Roşia Montană, făcută celebră de protestele din 2013.

I-am adus lui Dacian Cioloş câteva mii de pixuri, în caz că asta e problema pentru care nu semnează Roşia Montană în UNESCO. Semnează şi tu, să-l convingem, petiția: Roșia Montană: Nominalizarea la UNESCO în pericol!“, scrie pe Facebook Cristian Neagoe, unul dintre participanţii la protest, postând şi link la petiţia prin care românii îi cer lui Cioloş să dea undă verde depunerii dosarului la UNESCO.

Reamintim că atât fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, cât şi actualul ministru, Corina Şuteu, au atras atenţia că premierul Cioloş nu şi-a asumat dosarul Roşia Montană la UNESCO şi că dacă depunerea nu se va face acum, şansele scad major ca acest lucru să se mai întâmple în următoarea guvernare. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici şi aici

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com