Proteste și Revendicări – 31 iulie 2020

Joshua Wong

Political activist Joshua Wong arrives for a press conference in Hong Kong, China. Wong is among 12 pro-democracy figures who have been disqualified from running in the 06 September Legislative Council elections. epa-efe / Jerome Favre

Proteste și Revendicări – 31 iulie 2020

 

Hong Kong: Rezistenţa noastră va continua, în pofida invalidării candidaturilor opoziţiei la legislative (Joshua Wong)

Mişcarea prodemocraţie va continua lupta în Hong Kong împotriva represaliilor din partea puterii centrale chineze, a afirmat vineri Joshua Wong, a doua zi după invalidarea a 12 candidaturi la alegerile legislative, între care şi a lui, potrivit France Presse.

Rezistenţa noastră va continua şi sperăm că lumea va fi alături de noi în bătăliile viitoare“, a declarat într-o conferinţă de presă Joshua Wong, simbolul “Mişcării Umbrelelor” în 2014.

Îmbrăcat într-un tricou negru pe care era înscris “Ei nu pot să ne ucidă pe toţi“, militantul de 23 de ani a criticat virulent decizia de invalidare a candidaturilor mai multor opozanţi remarcabili.

Este fără nicio îndoială perioada de fraudă electorală cea mai scandaloasă din istoria Hong Kong-ului“, a declarat cel pe care autorităţile îl împiedicaseră deja să se prezinte la alegerile locale din noiembrie 2019, în cursul cărora tabăra prodemocraţie triumfase.

Invalidarea acestor candidaturi este o ilustrare a controlului tot mai ferm operat de puterea centrală chineză asupra fostei colonii britanice, care ar trebui să se bucure totuşi de o largă autonomie până în 2047, în virtutea principiului “O ţară, două sisteme“, notează AFP.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro

cititi si Protestele din Hong Kong din 2019 – 2020 (15 martie 2019 – pana in prezent)