Salariaţii RATB, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, vor picheta, miercuri, sediul instituţiei

Greva RATB - Autobaza Titan

foto – Mediafax
articol – Aurelia Alexa – Mediafax

Salariaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de managementul defectuos din ultimii ani, vor picheta miercuri, timp de două ore, sediul instituţiei, informează Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

Aproximativ 300 de sindicalişti, angajaţi ai RATB, vor picheta, între orele 13.30-15.00, sediul Central al RATB.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă 2014-2016, negociat cu sindicatul reprezentativ, dar şi de condiţiile de muncă ale salariaţilor RATB care, potrivit acestora, s-au degradat în mod vizibil în ultimii ani.

Angajaţii mai reclamă dificultăţi privind menţinerea în deplină siguranţă a parcului actual de vehicule, din cauza lipsei bazei materiale (piese de schimb şi subansamble), lipsa unor strategii privind construcţia de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confruntă în ultimii ani, precum şi lipsa informaţiilor cu privire la demersurile ce se fac în legătură cu transformarea RATB în societate comercială şi efectele asupra forţei de muncă.

“Toate aceste probleme acumulate au creat o stare de nemulţumire în rândul salariaţilor ce poate degenera într-un conflict de muncă cu urmări imprevizibile, care ar putea duce la blocarea activităţii transportului public de suprafaţă cu efecte nedorite asupra publicului călător”, se arată în comunicatul transmis luni MEDIAFAX.

Preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că dacă nu vor fi rezolvate problemele semnalate, sindicaliştii iau în calcul şi alte acţiuni de protest, inclusiv la Primăria Capitalei şi un miting de amploare. De asemenea, liderul sindical a atras atenţia asupra faptului că situaţia este deja foarte tensionată şi nu sunt excluse nici întreruperile spontane de activitate.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/