(Maria Maevschi) Protest de amploare în PMAN: Moldovenii cer guvernului alegeri prezidenţiale şi anticipate în două luni

Protest la Chişinău (24 aprilie 2016) - foto: zdg.md

Protest la Chişinău, în PMAN

foto: zdg.md
articol: epochtimes-romania.com

În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, duminică începând cu ora 12:00, este organizat un protest la care sunt chemaţi oamenii nemulţumiţi de actuala guvernare.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei DA, partidele de opoziţie şi societatea civilă protestatară sunt organizatorii evenimentului, care are scopul să determine guvernul să demisioneze şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate odată cu cele prezidenţiale, în termen de două luni, aşa cum prevede Constituţia.

Organizstorii mai consideră că oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a uzurpat puterea, trebuie să asigure dizolvarea Parlamentului şi să întoarcă dreptul la democraţie cetăţenilor.

Protest la Chişinău, în PMAN (Epoch Times România)

Protest la Chişinău, în PMAN (Epoch Times România)

Dacă nu dă curs cerinţelor nominalizate, Plahotniuc trebuie să-şi asume toate urmările furiei poporului. Menţionăm că am solicitat ca în data protestului, oligarhul Vladimir Plahotniuc, stăpânul real al regimului, să se afle împreună cu subalternii săi în Chişinău. Reprezentanţii delegaţi de către cetăţeni vor merge să stabilească data alegerilor anticipate. În cazul în care oligarhul nu va accepta cerinţa populară, organizatorii împreună cu protestatarii vor decide acţiunile ulterioare”, se arată în comunicat.

Menţionăm că deputaţi, membri ai Partidului Liberal Democrat au anunţat că vor fi prezenţi la protest. Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a anunţat pe pagine sa de Facebook, că se va alătura protestatarilor.

Duminică voi merge la protest pentru a le spune celor de la guvernare că ei nu ne reprezintă şi că politica lor este îndreptată împotriva cetăţenilor. Mă voi alătura oamenilor care vor protesta, pentru a le aminti guvernanţilor că timpul lor a expirat şi că nu vom renunţa la schimbare. Ştim că ei nu au ochi să ne vadă şi urechi să ne audă, dar vom insista, în mod paşnic şi civilizat, pe respectarea drepturilor noastre şi pe apărarea valorilor democratice. Ignorarea voinţei poporului este o strategie proastă, care nu va ţine mult timp”, a scris Maia Sandu.

Vasile Năstase, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale, a adresat un mesaj, pe contul său de socializare, şefului delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola:

Domnule Tapiola, iată cu ce se ocupă criminalul Plahotniuc! Aduce provocatori la Codru, Nobil, GBS şi alte locaţii furate de la stat. Sunt îmbrăcaţi în costume pe care le purtau bandiţii în anii ’90. E bine să cunoaşteţi acest lucru şi dvs., pentru că de fapt astăzi junta lui Plahotniuc vrea o confruntare cu poporul Moldovei! E bine să cunoaşteţi că unităţile de transport au fost sechestrate, cumpărate, mituite de criminal. E bine să ştiţi că poliţia intimidează protestatarii şi s-a transformat într-o grupare oligarhică”.

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com

zdg.md: (video/LiveText) Mii de oameni în PMAN