(Loredana Diacu) Ziua 205. “Românii apără justiţia de penali!” Protestatarii din Piaţa Victoriei fac apel la mobilizare

Ziua 205. "Românii apără justiţia de penali!" Protestatarii din Piaţa Victoriei fac apel la mobilizare - foto: Epoch Times Romania

Ziua 205. “Românii apără justiţia de penali!” Protestatarii din Piaţa Victoriei fac apel la mobilizare

foto: Epoch Times Romania
articol: Loredana Diacu – Epoch Times Romania

 

Prin pachetul de măsuri propus miercuri, Tudorel Toader intenţionează subjugarea Justiţiei şi punerea acesteia sub comanda penalilor, transmit “rezistenţii” din Piaţa Victoriei.

 

 

Indignaţi de modificările legilor Justiţiei anunţate miercuri de Tudorel Toader, protestatarii din Piaţa Victoriei lansează, pe Facebook, un apel la mobilizare pentru apărarea Justiţiei.

“Români! Trebuie să ieşim în stradă pentru apărarea Justiţiei libere şi independente. Prin pachetul de măsuri propus astăzi, ministrul Tudorel Toader intenţionează subjugarea Justiţiei şi punerea acesteia sub comanda penalilor, mutilând actualele legi ale Justiţiei. Vrem Justiţie, nu corupţie!”, transmit “Rezistenţii” din Piaţa Victoriei, loc unde, reamintim, de la adoptarea OUG 13 încoace se protestează, practic, non-stop.

Proteste similare se anunţă astăzi şi în Iaşi, precum şi în ConstanţaGalaţi şi Cluj.

Apelul la mobilizare este lansat în contextul în care ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

Propunerile lui Toader au fost criticate dur atât de societatea civilă cât şi de Ministerul Public, precum şi de preşedintele Iohannis, care le-a catalogat drept un atac la adresa statului de drept.

cititi mai mult pe: epochtimes-romania.com