Nicușor Dan – Conferință de presă: Apel la responsabilitate în contextul crizei sanitare din Capitală

Nicușor Dan - Conferință de presă: Apel la responsabilitate în contextul crizei sanitare din Capitală (12 iulie 2020) - foto preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan – Conferință de presă: Apel la responsabilitate în contextul crizei sanitare din Capitală (12 iulie 2020)

fotosi articol  preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

12 iulie 2020

 

NE-AM SĂTURAT DE VRĂJEALA PESEDISTĂ!

Am propus azi un set de măsuri pe care Primăria Capitalei să le ia în contextul creșterii numărului de infectări Covid-19 în București. Am propus responsabilitate și colaborare. Răspunsul primarului PSD-Firea? Un nou val de minciuni, jigniri și venin. Asta a produs PSD timp de patru ani în România și în București. Când nu i-a bătut și gazat pe bucureșteni, i-a dezinformat și i-a ținut fără apă caldă, într-un mediu toxic, în trafic și în tramvaie vechi. Așa acționează și acum PSD și Gabriela Firea: cinic și lipsit de empatie față de viața bucureștenilor. În loc să lase deoparte obiectivele electorale, amplifică teoriile conspirației și nu iau măsurile adecvate pentru protejarea orașului și a bucureștenilor.

Să luăm pe rând ce am propus și ce a mințit primarul PSD-Firea că ar fi făcut:

1. Testarea periodică a șoferilor și controlorilor STB, a taximetriștilor, a funcționarilor care lucrează direct cu publicul.

Nu s-a făcut.

2. Parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice la persoanele infectate.

Nu numai că nu există, dar primarul PSD-Firea a anunțat că face plângere penală DSP.

3. Vânzarea de măști la punctele care oferă bilete pentru transportul public.

Nu există.

4. Verificarea, prin Poliția locală, a obligației de purtare a măștii în mijloacele de transport în comun.

Vedem cu ochiul liber că nu există.

5. Respectarea, tot cu ajutorul Poliției Locale, a interdicției de intrare în spațiile de joacă pentru copii.

Vedem cu ochiul liber că nu există.

6. Să instituie un număr maxim de persoane care pot fi prezente în spațiile deschise sau semideschise cu potențial de aglomerare – precum piețele sau zona Lipscani – și să mobilizeze Poliția locală pentru ca acest număr sa fie respectat.

Nu există.

7. Să instaleze robinete cu apă și săpun la intrările în parcuri și piețe, precum și să doteze cu dezinfectant lichid mijloacele de transport în comun și stațiile STB.

Nu există.

8. Să implementeze protocoale de dezinfecție a mobilierului urban și să asigure spălarea (nu dezinfectarea) străzilor.

Bucureștenii văd că străzile nu sunt spălate. Realitatea bate intențiile anunțate propagandistic. Nu pe mine trebuie să mă convingă primarul PSD Firea, ci pe bucureștenii care văd zilnic realitățile orașului. Declarațiile nu țin loc de fapte și minciunile nu pot înlocui ceea ce bucureștenii constată în fiecare zi când merg la muncă, fără antemergător de la Poliția locală, precum primarul încă în funcție. Să ne spună primarul PSD Firea care sunt protocoalele de dezinfecție a mobilierului urban, periodicitatea și responsabilii.

9. Să extindă distribuția de măști gratuite către bucureștenii cu venituri reduse.

Să ne spună primarul PSD-Firea câți dintre sutele de mii de bucureșteni cu venituri reduse au primit măști. Am cerut extinderea distribuției către toți cei aflați într-o situație materială precară, dar primarul PSD se preface că nu înțelege. Pentru domnia sa este suficient să bifeze o acțiune electorală, nu să realizeze un program general și funcțional de protecție a tuturor celor care vor să fie responsabili, dar nu își permit financiar să achiziționeze în fiecare zi măști de protecție.

10. Să instituie comunicarea online a cetățenilor cu toate instituțiile din subordine și să facă o campanie de informare pentru această procedură – și în general despre riscurile COVID-19 și despre nevoia oamenilor de a se proteja.

Ghișeele instituțiilor și-au reînceput programul cu publicul și nicio campanie de încurajare a comunicării online nu a fost demarată.