La ordinea zilei – 12 iulie 2020

Protest in Piata Victoriei in timpul starii de alerta (12 iulie 2020) - foto preluat de pe Epoch Times România

Protest in Piata Victoriei in timpul starii de alerta (12 iulie 2020)

foto preluat de pe Epoch Times România
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 12 iulie

Ortodoxe – Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos; Sf. Mc. Proclu și Ilarie; Sf. Cuv. Mihail Maleinul; Sf. Veronica; Sf. Cuv. Paisie Aghioritul; Duminica a 5-a după Rusalii (Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei)

Greco-catolice – Duminica 5 dR. Sf. m. Proclu şi Ilarie

Romano-catolice – Duminica a 15-a de peste an; Sf. Ioan Gualberto, abate; Fer. David, m.

 

Ziua Statisticianului

Ziua statisticianului este sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii iulie, fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 592 din 13 iunie 2002. În 2020, este marcată la 12 iulie. Această zi face trimitere la actul de naştere al statisticii oficiale din România. Potrivit site-ului www.insse.ro, la 12 iulie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Ordonanţa de înfiinţare a Oficiului Central de Statistică Administrativă. A fost una dintre primele instituţii publice înfiinţate după Unirea de la 24 ianuarie 1859 şi unul dintre cele mai vechi oficii statistice din Europa.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Protest în Piaţa Victoriei împotriva legii carantinei. Se invocă o presupusă “dictatură sanitară”

În jur de 1000 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de legea carantinei la un eveniment promovat pe Facebook drept unul contra unei presupuse “dictaturi sanitare”.

Potrivit Hotnews, participanţii nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare socială. Aceştia scandează „Demisia! Demisia”, „Jos Guvernul trădător” sau „Noi nu suntem o naţie de sclavi”.

La protest a fost lăudat la portavoce Robert Cazanciuc, senator PSD, pentru faptul că n-a fost de acord ca legea carantinei şi izolării, care va intra luni din nou în dezbaterea Senatului, să fie adoptată în forma trimisă de Guvern.

Printre organizatorii protestului se află şi Iosefina Pascal, o tânără intens promovată de site-ul rusesc Sputnik şi care apare pe pagina de europarlamentar a Mariei Grapini la rubrica “service providers.”

Toţi oamenii care susţin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democraţiei şi libertăţilor cetăţeneşti din România”, a scris pe Facebook Iosefina Pascal.

De asemenea, protestul a fost intens promovat de Oana Lovin. Aceasta s-a remarcat în trecut prin faptul că a luat parte la protestul de omagiere a Jandarmeriei, după marea gazare din 10 August. Lovin a venit la protest cu un braţ de flori pentru a fi împărţite jandarmilor.

Rămâne de văzut dacă Oana Lovin va dori să le dea flori jandarmilor şi după protestul de astăzi, care s-a soldat cu multe amenzi.

Mai exact, Jandarmeria Capitalei a anunţat că a dat amenzi de peste 16 mii de lei participanţilor, pentru încălcarea regulilor sanitare, relatează G4Media.

În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente.
Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!
artico preluat de pe epochtimes-romania.com
cititi mai mult si pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 12 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate.

Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei).

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Situația din România - 12 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 12 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică – foto preluat de pe www.facebook.com

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.104 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 11 iulie 2020, au fost raportate 1 578 229 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 288.133 (+512) 44.650 (+48) 1.378 -
Spania 253.908 (+852) 28.403 (+2) 150.376 -
Italia 242.639 (+276) 34.938 (+12) 194.579 (+306)
Franţa 170.752 (+658) 30.004 (+25) 78.513 -
Germania 198.556 (+378) 9.060 (+6) 184.366 (+338)
Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 11 IULIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

12.476.028 (+230.611) 559.998 (+5.277) 7.006.407 (+126.594)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 10 – 11 iulie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Serbia: O nouă seară de proteste la Belgrad, mai calmă

Zona din faţa parlamentului sârb, care a semănat cu un teatru de război în majoritatea serilor din această săptămână pe fondul protestelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19 de către autorităţi, a fost scena unei manifestaţii mai liniştite sâmbătă seara, relatează dpa şi MIA.

Între 500 şi 1000 de oameni au participat relativ distanţaţi la protestul de sâmbătă seara, mulţi dintre ei stând jos. Prin mijlocul mulţimii au trecut participanţii la un marş de protest, împotriva secesiunii Kosovo, purtând icoane şi intonând cântece religioase la megafoane şi întâmpinaţi cu aplauze de participanţii la protestul antiguvernamental.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Mii de israelieni au protestat împotriva reacţiei guvernului la criza coronavirusului

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv, supăraţi pe ceea ce ei consideră a fi răspunsul necorespunzător al guvernului la şocurile economice prin care au trecut în timpul crizei coronavirusului, relatează Reuters. În contextul restricţiilor privind adunările publice, poliţia a limitat numărul de persoane care au putut intra în Piaţa Rabin din Tel Aviv pentru protest, în timp ce străzile din apropiere au fost pline de demonstranţi cu măşti.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Azerbaidjan şi Armenia se acuză reciproc de un atac la frontieră; Baku anunţă doi morţi din forţele azere

Azerbaidjan şi Armenia s-au acuzat reciproc duminică de declanşarea unui atac militar la frontiera dintre cele două ţări, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi în rândul forţelor azere, potrivit Ministerului Apărării de la Baku, transmite AFP.

‘Forţele armate armene au trecut la ofensivă, susţinute de tiruri de artilerie. După un contraatac, ele s-au repliat, suferind pierderi. Doi militari azeri au fost ucişi şi cinci răniţi’, afirmă comunicatul ministerial. Acesta precizează că ciocnirile au avut loc în jurul prânzului, în regiunea Tavus. De partea cealaltă, Ereven a acuzat Baku de un ‘atac cu artilerie vizând capturarea unor poziţii’ armene.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Inundaţii în Japonia – Cel puţin 70 de morţi în urma ploilor torenţiale; precipitaţiile se vor intensifica începând de luni

Ploile torenţiale în cantităţi record care au afectat săptămâna aceasta regiunea Kyushu din sud-vestul Japoniei au provocat 70 de decese până duminică, în timp ce salvatorii continuă operaţiunile de căutare a persoanelor date dispărute, informează agenţia Xinhua.

63 dintre cele 70 de victime proveneau din prefectura Kumamoto, cea mai afectată de această serie de intemperii. O persoană nu prezintă semne vitale, însă decesul său nu a fost deocamdată confirmat oficial. Alte treisprezece sunt date dispărute în regiunea Kyushu.

Potrivit autorităţilor, 102 râuri din douăsprezece prefecturi s-au revărsat peste maluri şi au fost înregistrate 302 de cazuri de pagube materiale în urma alunecărilor de teren în 27 de prefecturi.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Revista Presei din 12 iulie

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si

- Evenimentele Zilei de 12 iulie în Istorie