Ministerul Sănătăţii dispune o nouă anchetă la Braşov, unde o ambulanţă transporta trei persoane pe o targă. Managerul SJU spune că şoferul, probabil, s-a grăbit

spital-tractorul-bv

foto si articol – mediafax.ro

Ministerul Sănătăţii (MS) a dispus, marţi, o nouă anchetă la Spitalul “Tractorul” din Braşov, după ce a fost sesizat că o ambulanţă transporta la această unitate trei pacienţi pe aceeaşi targă. Managerul Spitalului, Adrian Albotă, spune că şoferul ambulanţei din care au coborât mai mulţi pacienţi, o bătrână fiind scoasă din portbagaj, “probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul”.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Adrian Albotă, spune că şoferul ambulanţei din care au coborât în faţa Spitalului “Tractorul” mai mulţi pacienţi, o bătrână fiind scoasă din portbagaj, “probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul”.

Adrian Albotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, de care aparţine Spitalul “Tractorul”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că şoferul ambulanţei Dacia Break, în care se aflau mai mulţi pacienţi care au fost aduşi la Spitalul “Tractorul”, va fi sancţionat.

“Astăzi (n.r. – marţi) a fost mai aglomerat ca de obicei şi ambulanţa nu a putut face toate transporturile solicitate şi atunci s-a apelat la o ambulanţă care a fost bună la viaţa ei. Şoferul probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul şi a luat mai mulţi pacienţi. Nu este nici normal, nici legal, prin urmare şoferul va intra în comisia de disciplină şi va fi sancţionat pentru neglijenţa sa“, a spus managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Albotă a precizat că în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, pe lângă autosanitarele noi, există şi trei ambulanţe vechi, care ar trebui casate, dar care mai sunt folosite în situaţii limită sau în cazuri care nu sunt grave, cum ar fi transportul de medicamente sau al pacienţilor internaţi de la un spital la altul pentru diverse analize.

Marţi dimineaţă, jurnaliştii care se aflau în faţa Spitalului “Tractorul”, unde mai multe persoane veniseră să aprindă o lumânare şi să aducă flori pentru bătrâna de 82 de ani lăsată să plece din unitatea sanitară şi găsită moartă de frig pe un câmp, au observat cum dintr-o ambulanţă Dacia Break, veche şi ruginită, oprită în faţa spitalului au coborât mai multe persoane, o bătrână fiind scoasă din portbagaj.

Şoferul a adus pacientele la Spitalul “Tractorul” de la altă unitate medicală, pentru diverse investigaţii şi analize.

Ministerul Sănătăţii a dispus o anchetă în acest caz. “Din ambulanţă au coborât trei pacienţi, toţi trei fiind înghesuţi pe singura targă din maşină”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov să verifice din ce cauză s-a ajuns în situaţia ca mai mulţi bolnavi să fie transportaţi cu aceeaşi ambulanţă şi dacă exista autorizaţie.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a trimis corpul de control la Spitalul “Tractorul”, nemulţumit de rezultatul anchetei făcute de DSP Braşov în cazul bătrânei care a fost lăsată să plece din unitate şi a fost apoi găsită moartă de frig pe un câmp.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro