Detalii revoltatoare in cazul bunicii ce a murit de frig dupa ce a fost lasata sa plece din spital in pijama si papuci

bunica moarta

foto – activenews.ro
articol – stirileprotv.ro

Femeia in varsta de 83 de ani, lasata sa plece dintr-un spital din Brasov doar in pijama si papuci, a murit de frig nestiuta de nimeni.

Iar medicul care o are de acum pe constiinta ascunde o poveste ireala. Si-a permis sa externeze un pacient confuz, aflat intr-o stare fragila, desi nu lucreaza in respectiva unitate sanitara. Pur si simplu, doctorul ii tinea locul unui amic care nu ajunsese la serviciu. Rudele batranei au cerut ajutorul politiei. Indiferent de verdict, certitudinea este ca intregul sistem medical se afla in stadiul terminal.

“Parea ca doarme, intinsa pe o parte in noroi. Capul si-l acoperise cu paturica cu care a plecat de acasa. Bluza de pijama era usor ridicata si ii vedeam burta goala pe pamantul inghetat. Si… Talpile goale! Pentru talpile goale in care te-au lasat sa pleci din spital, Bunico, o sa devii Motivul pentru care alti batrani nu vor mai muri!”

Este promisiunea pe care Crina Coliban, nepoate celei care a avut parte de acest final sfasietor, a facut-o public, pe pagina sa de socializare. Bunica ei, a fost lasata de medici si de asistente sa plece dintr-un spital doar in pijama. La Brasov era o zi de iarna pentru ca a nins recent.

“Daca traia, ar fi vrut sa afle de ce i-a dat drumul doamna aia in tricou si talpile goale? Pe strada, la minus 7 grade. Sa facem dreptate. Cred ca am o sansa sa nu mai moara si alti oameni in halul asta.”

Iar comisia care a investigat tot ce s-a intamplat cu pacienta in varsta de 81 de ani a ajuns in aceasta dupa-amiaza la o concluzie stupefianta: doctorita care a trimis-o acasa pe batrana NU este angajata a spitalului. In plus este reumatolog.

Situatia absolut incredibila a fost creata de medicul care era de garda dar nu a putut sa ajunga la munca. Asa ca si-a rugat o prietena sa ii tina locul. Cei din conducerea spitalului nu stiau absolut nimic.

Practic tot lantul slabiciunilor din sistemului sanitar romanesc la care se adauga nepasarea si nepricererea unor medici s-a pus in miscare.

Ioana Caloian in varsta de 83 de ani a ajuns la camera de garda a spitalului judetean Brasov cu un edem pulmonar acut la ora 23. Medicii de pe ambulanta au stabilizat-o. Batrana a petrecut urmatoarele ore la camera de garda asteptand sa fie consultata. Era insotita de rude. La ora 6, adica dupa 6 ore, i se pune diagnosticul de insuficienta respiratorie si se decide internarea.

Este transferata la spitalul Tractorul. Rudele Ioanei pleaca acasa sa ii aduca haine de schimb. In tot acest timp, medicul Grigore, care nu lucreaza in aceasta institutie sanitara si care are ca specializare reumatologia vede ca pacienta se simte ceva mai bine. Batrana profita de moment si cere externarea. Culmea este ca i se aproba. Ioana Calioan pleaca in pijama si papuci pe strada.

Autopsia a demonstrat ca femeia a murit de frig. Rudele au facut plangere la politie iar procurorii au inceput o ancheta pentru omor din culpa.

articol preluat de pe http://stirileprotv.ro