(Mihai Gotiu si Daniel Befu) Gabi Păun, de la Agent Green și mai mulți tineri au fost atacați cu bâte pe Râul Alb, în Parcul Dinozaurilor. Gabi Păun, dar și un agresor au ajuns la spital

Râului Alb din Parcul Dinozaurilor - foto preluat de pe romaniacurata.ro

foto – romaniacurata.ro
articol – (Mihai Gotiu si Daniel Befu – romaniacurata.ro

Mihai Gotiu - foto - romaniacurata.ro

Mihai Gotiu – foto – romaniacurata.ro

Daniel Befu - foto - romaniacurata.ro

Daniel Befu – foto – romaniacurata.ro

Gabriel Păun, șeful asociației Agent Green, și mai mulți tineri (ghizi locali, cu care vorbise Gabi Păun) au fost atacați astăzi (duminică) de aproximativ 10 bătăuși, cu bâte și alte arme albe, în timp ce încercau să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului (Coroiești, jud. Hunedoara). La fața locului, în timpul violențelor, a ajuns și o echipă de jurnaliști de la Deutsche Welle. De asemenea, în zonă, fuseseră semnalate săptămâna trecută tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural. Tinerii care au trimis fotografiile au semnalat și ei faptul că fuseseră agresați. Păun a fost lovit de mai multe ori și a scăpat ascunzându-se în pădure. În timp ce încercau să scape, una dintre mașinile cu care ecologiștii veniseră la fața locului l-a lovit pe unul dintre agresori, care a fost transportat la spitalul din Deva pentru investigații suplimentare.

Deși, din primele declarații ale Poliției, se încearcă mutarea vinei pe spatele ecologiștilor, România Curată a mai relatat, inclusiv la începutul acestei săptămâni, despre amenințările la care au fost supuși și alți tineri care au încercat să documenteze cazul, care a ajuns și în atenția presei și a comunității științifice internaționale. De asemenea, după dezvăluirile apărute pe România Curată, șefa Agenției pentru Protecția Mediului din Hunedoara ”și-a servit” mai multe emisiuni și articole în presa locală, în care îi acuza ecologiști ”de interese ascunse”, și de ”deservicii aduse localnicilor.

Hunedoreanul Alin Andrioni, coducea una dintre mașinile cu care tinerii au urcat pe Râul Alb. E a povestit pentru România Curată ce s-a întâmplat: ”Au coborât dintr-o remorcă cu bate, cu arme albe. Mai erau trei bărbați și două femei, dintre care una era o ziaristă de prin Germania. Nu ne gândeam să fim atacați ca-n evul mediu sau ca-n Africa. Unii dintre atacatori erau la bustul gol ca indienii. Doamna din Germania urla și intrase în șoc, nu se mai controla de spaimă. Nu știam ce s-a întâmplat cu ceilalți. Gabi s-a ascuns în niște boscheți până am reușit să anunțăm poliția, că nu era semnal acolo sus. Am scos-o pe reporterița nemțoaică de acolo cu mașina și o mașină tot ne urmărea în spate. Camera pe care era filmul am ascuns-o langă un câmp de grâu. Ne era frică să nu o confiște urmăritorii noștri. Ulterior fata din Germania a mers cu poliția și a recuperat și camera și pe Gabriel Păun. A avut loc și un accident. Practic mașina mea a fost atacată. S-au agățat de ea din toate părțile și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital”. În prezent grupul de ong-iși și agresorii sunt investigați medical și urmează să se treacă la faza declarațiilor la poliție, avocatul lui Alin Andrioni fiind și el prezent.

cititi mai mult pe http://www.romaniacurata.ro/teroare-gabi-paun-de-la-agent-green-o-jurnalista-din-germania-si-mai-multi-tineri-au-fost-atacati-cu-bate-pe-raul-alb-in-parcul-dinozaurilor-gabi-paun-dar-si-un-agresor-au-ajuns-la-spital/?utm_source=newsletter&utm_content=Newsletter-213293-20150524&utm_campaign=NEWS+ALERT%3A+Gabi+Paun+%28Agent+Green%29%2C+o+jurnalista+din+Germania+si+alti+tineri+atacati+cu+bate+in+Retezat%21