Procurorii anchetează modul în care s-a aprobat construirea unei microhidrocentrale pe Râul Alb

Incident violent Râul Alb

articol – stiri.tvr.ro

Descinderi ale procurorilor DNA la Agenţia de Protecţia Mediului Hunedoara, la Administraţia Bazinală Mureş şi la Administraţia Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului din Bucureşti. Oamenii legii fac cercetări într-un dosar ce vizează fapte de corupţie comise în ultimii doi ani.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul in care s-a aprobat construirea unei microhidrocentrale pe Râul Alb. La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii anticorupţie au solicitat acte referitoare la avizul dat de instituţie pentru această constructie din Munţii Retezat. Autorităţile au luat la percheziţionat şi locuinţa omului de afaceri care construieşte microhidrocentrala de pe Râul Alb din Coroieşti.

Acum câteva zile a avut loc acolo un incident violent între activişti de mediu şi reprezentanţi ai firmei constructoare. Două persoane – reprezentantul firmei care construieşte microhidrocentrala şi un militant ecologist – au ajuns la spital. Anchetatorii au spus atunci că reprezentantul firmei ar fi fost lovit cu maşina de unul dintre activişti. In cauză a fost deschis dosar penal pentru tentativă de omor şi lovire, a relatat la Telejurnal Adriana Roescu de la TVR Timişoara.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/

Activisti atacati, Raul Alb, Geoparcul Dinozaurilor

Scandal in Retezat in jurul MHC din Raul Alb

Scene socante in retezat

sursa – https://www.youtube.com