(video) Ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, arestat preventiv, pentru evaziune fiscală

Andrei Rudeanu - foto - stiri.tvr.ro

Andrei Rudeanu
foto – stiri.tvr.ro
articol – stiri.tvr.ro

Ginerele lui Vasile Blaga a fost arestat pentru 30 de zile. Va putea contesta însă decizia Tribunalului din Bucureşti. În plus, ar putea scăpa de sechestrul pe bunuri, spun surse judiciare. La audierile de la Parchetul Curţii de Apel, el a spus că vrea să plătească prejudiciul din dosar, de 600.000 de euro.

Ginerele lui Blaga, în arest

Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv

Ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, a fost arestat vineri după-amiază pentru 30 de zile, pentru evaziune fiscală, relatează Mediafax. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti.

Andrei Rudeanu a fost reţinut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după o audiere de 7 ore.

Andrei Rudeanu, patron al unei firme de pază, este acuzat că, alături de câţiva complici, ar fi făcut parte dintr-un sistem evazionist, alcătuit din mai multe firme fantomă. Acestea ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 600.000 de euro.

Agerpres aminteşte că joi au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală.
Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu. Ulterior, Rudeanu a fost ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%). Aceştia au și funcția de administrator.

Procurorii susțin că din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/