(video) Dosar de politician: Comuniștii nu mor, se reciclează. Ministrul Dușa, școlit la ”Ștefan Gheorghiu”

Mircea Dusa - foto (captura video) youtube.com

foto (captura video) – youtube.com
articol – B1.ro

O să vă prezint un personaj foarte – foarte interesant. Nu este o mare stea politică, dar este ceea ce eu numesc un supraviețuitor de cursă lungă. 

El este ministrul Apărării Mircea Dușa, un brav reprezentant al Partidului Comunist Român, care, surpriză, nu a murit, deoarece supraviețuiește prin elevii săi. Acest Dușa provine din PCR, a trecut apoi, natural, prin vechiul Front al Salvării Naționale, apoi PDSR și PSD; este așadar un tovarăș cu state vechi în politică. 

Dușa și-a croit drumul politic cu o dexteritate specifică ardelenilor. Dușa este de loc din Toplița, județul Harghita, unde a fost între anii 1986 -1990 vicepreședinte al Consiliului popular al oraşului Topliţa, adică viceprimar. 

În acea perioadă, Dușa a frecventat și cursurile școlii de elită a partidului comunist, adică academia Ștefan Gheorghiu. După Revoluție, Dușa și-a păstrat funcția în mod natural timp de 6 ani, apoi a promovat și încă 4 ani a fost primarul orașului Toplița. 

Din acea perioadă au rămas în folclorul zonei și poveștile despre legăturile lui Mircea Dușa cu exploatările de pădure din zonă. Zonele Toplița și Borsec au fost defrișate cu bestialitate în ultimii 15 ani. 

Firește, Dușa, care conducea partidul social democrat în județul Harghita, un județ unde comunitatea românească este în minoritate, a avut norocul după anul 2000 să devină prefect și apoi deputat, funcție pe care o ocupa neîntrerupt de 10 ani. 

Când vezi asemenea cariere îți dai seama că meseria asta de politician, deși nu există oficial, este cât se poate de reală. Unii doar asta au făcut de 25 de ani. 

Acum, vom merge mai departe cu povestea ministului Apărării – Dușa – direct în anul 2010. Trebuie să știți că Dușa, din cauză că reprezenta un județ mic, nu a fost băgat în seamă de jupânii din PSD. 

Dușa era și el unul din sutele de deputați ai PSD care se învârteau prin Parlament. Dumnezeu i-a pus mâna în cap însă în anul 2010, Dușa a participat la înlăturarea lui Mircea Geoană din fruntea partidului la congresul din anul 2010. 

În vara acelui an, noul președinte al PSD, Victor Ponta, l-a numit lider al grupului PSD din Camera Deputaților. Dușa i-a fost recunoscător lui Ponta pentru că i-a salvat cariera politică, i-a fost loial. iar apoi, în 2012, a primit marea recompensă, a fost numit ministru pentru Relația cu Parlamentul, apoi în august a fost propulsat sus de tot, la ministerul de Interne. 

Dușa a fost obligat însă în decembrie 2012 să cedeze Internele lui Gabi Oprea și să preia el ministerul Apărării, la conducerea căruia stă deja de 3 ani. 

Pentru că este cuminte și nu deranjează pe nimeni, pentru că nu are pretenții politice și nu face jocuri, ministrul Dușa a reușit să-și păstreze o imagine bună. 

Cunoscătorii politicii știu că Mircea Dușa este ministrul Apărării doar cu numele, adevăratul șef fiind în continuare vicepremierul Gabi Oprea. 

Azi, pentru discretul ministru al Apărării Mircea Dușa am nota 5. 

Dosar de politician: Comuniștii nu mor, se reciclează. Ministrul Dușa, școlit la ”Ștefan Gheorghiu”

articol preluat de pe http://www.b1.ro/