(Loredana Diacu) 26 de ani de la Revoluţie: “Adevărul ne va elibera pe toţi!”

Bucuresti - Piata Universitatii: 21 decembrie 2015 - foto (captura): youtube.com

Bucuresti – Piata Universitatii: 21 decembrie 2015
foto (captura): youtube.com
articol: Loredana Diacu – epochtimes-romania.com

21 decembrie 2015

În jur de 300 de persoane s-au strâns luni în Piaţa Universităţii, pentru a aduce un omagiu eroilor Revoluţiei din Decembrie 89.

Adunaţi în faţa Teatrului Naţional într-o zi la fel de însorită şi frumoasă ca cea de acum 26 de ani, când în Capitală a început să se moară pentru eliberarea ţării de sub dictatură şi comunism, revoluţionari, urmaşi ai martirilor căzuţi pentru libertate în decembrie 89 şi trecători dornici să aducă un omagiu eroilor, au aprins lumânări şi au depus coroane de flori.

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

“Întotdeauna când pui piciorul în Piaţa Universităţii sau la Cimitirul Eroilor mergi cu un gând de pioşenie. Emoţia pe care ne-o provoacă acest loc nu mai poate să ne-o scoată din suflet nimeni niciodată. Ea s-a impregnat în ziua de 21 decembrie, în urmă cu 26 de ani şi va rămâne atât cât vom fi pe lume.”, a declarat Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 89, organizator al evenimentelor de comemorare a Revoluţiei organizate luni în Bucureşti.

Cum comemorarea celor ce au murit pentru ca România să iasă din comunism, din frică şi beznă se desfăşoară în acest an pe fondului închiderii dosarului Revoluţiei, Mărieş şi-a exprimat speranţa că ziua de astăzi să declanşeze în sufletele oficialilor români dorinţa de adevăr, adevăr pe care românii îl aştepată de mai bine de un sfert de veac.

“Sper ca această zi să declanşeze în sufletele oficialilor români, începând în primul rând cu preşedintele Klaus Iohannis şi până la nivelul judecătorilor şi procurorilor, ministrului de Justiţie şi aşa mai departe, doar sentimente pentru adevăr, indiferent care ar fi acesta. (…) Adevărul cred că ne va dezlega pe toţi şi ne va elibera în acelaşi timp pe toţi. (…) Avem 26 de ani de când ne batem la cel mai înalt nivel pentru că, din punctul meu de vedere, singurul om în stat cu autoritate care poate să declanşeze fenomenul aflării adevărului în sensul de recuperare a documentelor, de declasificarea acolo unde este cazul, este preşedintele României. Din păcate, preşedinţii, toţi care au ocupat această funcţie până astăzi, inclusiv domnul Klaus Iohannis care este preşedinte în acest moment, nu au făcut nimic pentru acest lucru.”, a adăugat Mărieş.

Venit cu un copil de mână să aprindă o lumânare în memoria tinerilor căzuţi în decembrie 89, un alt revoluţionar, Doru Drăghici, una dintre persoanele care în zilele de foc ale Pieţei Universităţi au făcut celebra bornă a Revoluţiei montată în Piaţa Universităţii, şi-a exprimat şi el tristeţea faţă de închiderea dosarului evenimentelor din 89.

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

“Vin după 26 de ani cu sentimente de tristeţe, că nu se doreşte să se facă dreptate şi să se spună adevărul despre ce a fost în 21 şi 22 decembrie. Sistemul comunist continuă şi în ziua de azi, dar românii se pare că nu s-au trezit”, a declarat Doru Drăghici.

Comemorarea din Piaţa Universităţii a culminat cu sosirea gărzii de onoare, însoţită de fanfara militară. Aliniaţi pe bulevard, între Universitate şi Inter, soldaţii îmbrăcaţi în uniforma militară au dat onorul la ceremonia ţinută în memoria celor ucişi.

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Comemorarea eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, 21 decembrie 2015. (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Atmosfera uşor festivistă creată de soldaţii în uniforme sclipitoare perfect aliniaţi în faţa troiţei ridicată pe pământ sfinţit cu sângele celor ucişi a fost “spartă” de mesajul, strigat peste mulţime, a unui participant: “Armata, Miliţia şi Securitatea au ucis oameni!”

“Sunt foarte mulţi români ucişi în Revoluţia din 89, 14-22 decembrie 1989, ucişi şi responsabilii pentru aceste fapte nu sunt traşi nici în aceste momente la răspundere. Ce s-a întâmplat după 22 decembrie 1989 ora 20, a avut loc o contra-revoluţie organizată de ruşi şi filoruşi, trădători români din România.”, şi-a explicat, ulterior, gestul, Marius Drăghici.

“Armata, Securitatea şi Miliţia nereformate până în acest moment au tras în poporul român în 89, au ucis români şi aceşti criminali sunt menajaţi de către continuatorul partidului comunist din România, PSD”, a adăugat Drăghici, acuzând că PSD, “partid criminal” a schimbat legea, generând mii de “revoluţionari” care nu au fost răniţi şi nici nu au avut rol determinant în 1989 însă au contribuit apoi într-o mare măsură, împreună cu “criminalul de neam şi ţară Ion Iliescu, împreună cu conducerea FSN de atunci să pună mâna pe putere şi să prăduiască poporul român până în acest moment”.

“Vreau să vă spun că din cei 25.000 de revoluţionari, nu sunt mai mult de 3000 de revoluţionari luptători curaţi, care pot susţine în faţa poporului şi a lui Dumnezeu că sunt români curajoşi şi dezinteresaţi care au acţionat acolo!”, a adăugat Drăghici, apostrofat de un domn în vârstă, purtând la piept cocarda tricoloră şi nemulţumiţi de spusele lui.

VIDEO

articol preluat de pe: epochtimes-romania.com


Comemorarea Eroilor Revolutiei la Sp. Coltea si Universitate

articol: youtube.com

21 decembrie 2015

articol preluat de pe: youtube.com