Instanța Supremă a anunțat că mașinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate

foto - ridicarimasini.wordpress.com

foto – ridicarimasini.wordpress.com
articol - b1.ro

Instanța Supremă a anunțat luni că mașinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate, informează B1 TV.

Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat ridicarea mașinilor parcate ilegal pentru că se consideră ca această măsură afectează dreptul de proprietate a cetățeanului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a a luat această hotărâre în urma ședinței de luni în care s-a judecat recursul făcut în urma unei sesizăti de la Avocatul Poporului.

Astfel, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, constatarea și aplicarea contravențiilor sunt lovite de nulitate, întrucât stabilesc și sancționează contravenții în domeniul circulației rutiere.

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) şi art.135 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) şi alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.21 lit.b) şi art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizării nr.195/2006, procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art.64 şi art.97 alin.(1) lit.d) şi alin.(6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2015“, se arată în minuta transmisă de ÎCCJ.

Mașinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate

articol preluat de pe http://www.b1.ro/