Infernul din Sicilia

sicilia-002

AURELIAN MIHAI – aurelianmihai.com

De-a lungul anilor, au existat multe cazuri, milioane, in care cetatenii romani, manati de dorinta unui trai mai bun departe de tara, dar si mai abitir parca, alungati din pricina politicii sociale inumane a incompetentilor pe care am avut nesansa sa ii suportam ca decidenti politici si a rezultatelor economice dezastruase ale guvernelor pe care le-au condus care au indreptat România in acesti 25 de ani catre haos, de-a lungul acestor ani, spuneam, numai Dumnezeu si poate o mica parte din familiile ori cei mai apropiati prieteni lasati acasa, cunosc suferinta multor compatrioti români care aflati inca la mare departate de casa, sufera.

Ca nou venit in diaspora, nou cunoscator al vietii de imigrant in Madrid, am simtit pe propria piele ce inseamna dorul, sau cum, la fel ca alte sute de mii de români la acea vreme, am invatat sa fac fata greutatilor departe de orice sprijin din partea cuiva, pas cu pas, pana la obtinerea rezidentei si a permisului de munca.

Chiar daca am considerat mult timp, faptul ca experienta mea a fost una amara, cu tot amalgamul de intamplari bune si rele, perioada de dinaintea obtinerii actelor de sedere si munca, perioada de dupa ilegalitate, cu toate aspectele sale positive, privitor la situatia noua de care ma bucuram, Dumnezeu este mare si m-a ferit de suferintele adevarate de care au parte multi compatrioti. Aveam sa aflu povestile de viata ale multor romani, cunoscuti in tot acest timp trait departe de parinti, departe de casa, departe poate de pamantul de care ma voi lipi pentru totdeauna, departe de România noastra.

sicilia 002

Scopul romanilor din diaspora este bine intentionat, urmarim nimic altceva decat sa muncim pentru a avea noi si cei de acasa o viata mai buna, iar in speranta ca reusim sa economisim bani pentru a ne intretine sau pentru cei care asteapta ajutorul nostru in tara si pentru ca sa nu ajungem sa fim o piedica pentru nimeni pe aceasta lume, impuscam doi iepuri dintr-o data, ajutam tara in care ne aflam si muncim, dar si România. Si am facut, noi, cei din diaspora, acest lucru de ani la rand.

Dar, cum spuneam, realitatea nu este atat de frumoasa, cum o gandesc anumiti români si coincidenta, chiar unii români care astazi ii gasim din Guvernul tarii. Zilele trecute, in urma informarilor venite din partea multor romani aflati in strainatate, dar si a semnalelor trimise de presa si televiziuni cu privire la situatia deosebita intalnita in sudul Italiei, in Sicilia, provincia Ragusa, Comuna Vittoria, mediatizata recent in Romania, demonstreaza gravitatea faptelor desfasurate in cadrul comunitatii romanesti, cazuri de violenta fizica si psihica la care cetatenii români, indeosebi femei sunt supuse. Cei care aveti puterea, cei care guvernati in acest moment România si care aveti atributii cu privire la românii din strainatate, aflati atunci ca situatii extreme nu exista doar in teatrele de operatiuni militate, in zonele unde fanaticii religiosi gasesc de cuviinta sa se razbune pe cate vreun strain in modul cel mai barbar, aflati atunci ca cetatenii pe care Guvernul ar trebui sa-i protejeze, sufera.

Doresc sa va atrag atentia insa, ca fiind departe de tara, dar traind in state europene cum este cazul acestor romance, de multe ori se petrec abuzuri din partea angajatorilor, situatia redata dezvaluie ceea ce se petrece in domeniul agriculturii unde cetatenii nostri traiesc in conditii dintre cele mai precare, iar romancele indura situatii, cum spuneam, de o violenta fizica si psihica de neinchipuit chiar daca ma refer la lipsirea de libertare, la sechestrarea membrilor familiei, violuri, vatamare corporala, amenintari cu moartea toate acestea dezonoreaza lipsa de implicare a Guvernului.

Parlamentul isi face datoria si va mai transmite inca o data ceea ce poate stiti si preferati sa ignorati. De aici, din plenul Camerei Deputatilor, nu doar va informez, va cer sa actionati, va cer sa faceti tot posibilul pentru a ajuta acei români, pentru ca acolo, in acea zona din sudul Italiei, românii traiesc o drama. Ar fi preferat bietii oameni sa traiasca la ei acasa, in tara lor, dar i-ati impins, i-ati determinat in lipsa de luciditate politica caracteristica, sa plece, sa emigreze, sa devina azilanti economici si iata ca bucurandu-va la miliardele de Euro care anual intra in România, ati uitat ca in calitate de guvernanti aveti si obligatii fata de cetatenii din diaspora. Cand va lipsesc ideile, magistralele idei politice salvatoare, ne mariti taxele consulare, sau va ganditi la cum sa ne impozitati mai mult, dar ignorati total care va este datoria fata de cetateni.

Vreau ca masurile pe care le veti lua, sa conduca la remedierea situatiei semnalate si a oricaror situatii de acest fel traite de românii din diaspora, la fel cum vreau sa stiu ca daca nu sunteti capabili de a va asuma datoria, sa plecati pentru ca, noi cei din diaspora, ne-am saturat de incompetenta.

17.02.2015

Deputat diaspora – Aurelian Mihai, grupul parlamentar PNL

articol preluat de pe http://aurelianmihai.com/