Doi urşi din Rusia au fost trimişi la dezalcoolizare în România – video

media_142498824177524600

realitatea.md

Doi urşi alcoolici care au trăit în condiţii dificile în ultimii 20 de ani, în Soci, vor avea parte în curând de şansa la o nouă viaţă şi vor fi transportaţi într-un sanctuar care se află în România, informează Descoperă, citând bbc.com.

Un tribunal rusesc a decis că cei doi urşi – doi masculi – trebuie să fie confiscaţi de la stăpânul lor, care îi ţine într-o cuşcă foarte mică, murdară, în spatele unui restaurant din Soci. Animalele, dintre care unul orb, au devenit dependente de alcool, întrucât vizitatorii le-au oferit foarte des astfel de băuturi în ultimii 20 de ani.

Decizia tribunalului devine efectivă în martie. În prezent, urşii locuiesc în aceeaşi cuşcă şi au nevoie de documente de transport care trebuie să fie emise de autorităţile din Soci.

“Ordinul judecătoresc spune că urşii trebuie să fie scoşi de aici, dar nu există niciun loc potrivit în Soci în care să îi plasăm”, a spus Anna Kogan, directoarea Fundaţiei Big Hearts, care va coordona transportul, cu ajutorul altor organizaţii care militează pentru protejarea animalelor.

Un sanctuar al urşilor din România s-a oferit să îi primească pe cei doi urşi din Soci şi să le asigure tratament adecvat pentru dependenţa lor de alcool. “Mutarea lor în străinătate reprezintă un proces foarte scump”, a declarat Anna Kogan pentru BBC, adăugând că fundaţia pe care o conduce caută şi în prezent mijloacele logistice necesare pentru transportarea urşilor pe Marea Neagră până în România.

articol preluat de pe http://www.realitatea.md/