Directorul Sucursalei Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului a demisionat. Minerii de la Crucea rămân blocaţi

mina-mineri-radu-vioreanu

de Tibi Bujdei – Mediafax

Directorul Sucursalei Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului, Constantin Proboteanu, a demisionat marţi după-amiază, considerând că este un gest de onoare să renunţe la funcţie în condiţiile în care se află într-o situaţie pe care nu o poate gestiona, dar minerii rămân în continuare în subteran.

“Eu mi-am depus demisia din funcţie”, a declarat Proboteanu corespondentului MEDIAFAX, la câteva ore după ce şi directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, şi-a depus demisia după o întâlnire cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Proboteanu a explicat că a luat această decizie întrucât nu poate gestiona situaţia în care s-a ajuns.

“În momentul când aşteptările sunt mari şi sunt în situaţie de neieşit, e de onoare acest gest. E o situaţie care ne depăşeşte”, a spus Proboteanu.

El a menţionat că a coborât în mină la cei care sunt blocaţi în sectorul Botuşana şi că aceştia rămân fermi pe poziţie că acceptă doar ceea ce s-a stabilit prin protocolul încheiat cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Potrivit lui Proboteanu, în mina Botuşana sunt blocaţi 241 de mineri, din cei 457 de angajaţi direct productivi.

“Oamenii sunt fermi pe poziţii şi nu acceptă decât respectarea protocolului”, a spus directorul demisionar al sucursalei Suceava a CNU.

El a apreciat că este greu de realizat ceea ce s-a promis prin protocol întrucât orice creştere salarială va putea fi aprobată doar prin rectificarea bugetară care va fi posibilă după mijlocul anului.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/