Ziua condamnării în dosarul Poşta Română: Maricel Păcuraru şi Mihail Toader – patru ani cu executare

2012_07_17_mircea toader pdl 2_rsz

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, luni, pe fostul director al Poştei Române, Mihail Toader, şi pe Maricel Păcuraru, acţionar alături de Cozmin Guşă la Realitatea TV, la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

Maricel Păcuraru este partenerul lui Cozmin Guşă (50/50%) în compania GMG Media Box, firmă care mai controlează încă Realitatea TV până la următoarea adunare generală a creditorilor, scrie reporter Virtual.

Păcuraru şi Toader au fost condamnaţi în mai 2012, de Tribunalul Bucureşti la opt şi respectiv şase ani de închisoare cu executare în dosarul poliţelor de asigurare pentru angajaţi. Aceştia au fost trimişi în judecată în 13 octombrie 2009, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu semnarea a şase poliţie de asigurare, prin care CNPR a fost păgubită cu peste patru milioane de euro.

Cei doi au făcut apel, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel, pedepsele fiind anulate. CAB a explicat motivele acestei decizii: condamnarea nu a fost motivată, informează evz.ro

Poliţe nelegale

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul anului 2006, Toader Mihai, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu au iniţiat şi au aprobat încheierea a şase poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei Române.

Poliţele au fost încheiate între Compania Naţională Poşta Română şi SC Allianz Tiriac Asigurări, SC Astra Asigurări şi SC Omniasig Vienna Insurance Group cu încălcarea regulamentelor CNPR SA şi a condiţiilor generale şi specifice privind asigurările de viaţă. În urma acestor contracte, s-a produs un prejudiciu în dauna Poştei Române în valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro).

La încheierea acestor poliţe au participat în mod fictiv, ca intermediari, Neculai Pintilie, Daniela Moisă şi Lucian Beşchea, beneficiind astfel în mod nelegal de suma totală de 6.944.765 de lei, reprezentând comisionul de intermediere, potrivit procurorilor.

În ceea ce-l priveşte pe Păcuraru, acesta ar fi beneficiat, potrivit procurorilor, de suma totală de 6.781.465 lei. De asemenea, Păcuraru a dobândit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal şi a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice, deşi cunoştea că provine din infracţiuni.

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/