DOSARUL BICA: Nouă terenuri, două apartamente şi un cont bancar ale fostul preşedinte ANRP, puse sub sechestru

Investitii

foto – Mediafax
articol - Otilia Ciocan - Mediafax

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător asupra bunurilor inculpaţilor din dosarul Bica – ANRP, între acestea aflându-se şi averea fostului preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, care deţine nouă terenuri, două apartamente şi un cont bancar.

Astfel, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe trei terenuri un teren de 705 metri pătraţi, situat în Bucureşti, pe un teren extravilat de 25.000 de metri pătraţi, situat în localitatea ilfoveană Afumaţi, pe un teren din Voluntari, judeţul Ilfov, de 1.000 de metri pătraţi, pe două terenuri de 5.000 şi 833 de metri pătraţi, aflate în Tunari, dar şi pe patru terenuri, ce totalizează aproape 43.000 de metri pătraţi, din localitatea ilfoveană Dascălu, toate ale Crinuţei Dumitrean.

De asemenea, anchetatorii au pus sechestru şi pe două apartamente pe care Crinuţa Dumitran le are în Capitală şi au pus poprire asupra sumelor de bani prezente şi viitoare aflate în contul bancar al fostului preşedinte al ANRP.

Conform aceleiaşi ordonanţe de impunere a sechestrului, Alina Bica a rămas, momentan, fără un apartament în Bucureşti, două terenuri de câte 823, din comuna Clinceni, judeţul Ilfov, dar şi fără banii din cele patru conturi bancare pe care le are.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian a rămas şi el, momentan, fără 32 de terenuri, între care unul intravilan cu suprafaţa de 3.198 de metri pătraţi situat în Bucureşti, pe care l-a cumpărat în 2007 cu suma de 600.000 de dolari şi un teren intravilan de 9.126 metri pătraţi situat în Bucureşti, pe care a plătit, în urmă cu şapte ani cu 1,4 milioane de dolari. Procurorii au pus poprire şi pe şapte conturi ale lui Stelian.

Averea fostului vicepreşedinte al ANAF, Lăcrămioara Alexandru, a fost şi ea pusă sub sechestru. Astfel, Lăcrămioara Alexandru nu se mai poate folosi de un teren intravilan de 565 de metri pătraţi şi de unul de 118, situate în Bucureşti, dar nici de trei terenuri extravilane din judeţele Ilfov şi Buzău, care totalizează 13.503 metri pătraţi, iar pe patru conturi bancare ale sale a fost pusă poprire.

Procurorii au mai pus sechestru şi pe averea fostului vicepreşedinte al ANRP Remus Virgil Baciu, care deţine o jumătate dintr-un teren de 2.698 metri pătraţi în judeţul Prahova şi patru conturi bancare.

Şi asupra fostului vicepreşedinte al ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu procurorii au pus sechestru asigurător, Diacomatu având un teren cu suprafaţa de 3.350 metri pătraţi, situat în localitatea Tărtăşeşti – Bâldana, judeţul Dâmboviţa, precum şi patru conturi bancare.
Oanei Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, procurorii i-au pus sechestru pe un teren intravilan cu o suprafaţă de 1.296 de metri pătraţi, situat în localitatea Corbu-Vadu, judeţul Constanţa, dar şi poprire pe patru conturi.

În cazul fostului şef de birou la Ministerul Justiţiei, Dragoş George Bogdan, s-a pus sechestru pe şase terenuri extravilane, amplasate în localitatea Pantelimon, care totalizează 1.700 de metri pătraţi, dar şi poprire pe două conturi bancare.

Evaluatorul Emil Nuţiu a rămas şi el, pentru moment, fără bunuri, fiind pus sechestru pe un teren intravilan de 217 metri pătraţi, situat în Sovata, dar şi patru conturi la bănci.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/social/dosarul-bica-noua-terenuri-doua-apartamente-si-un-cont-bancar-ale-fostul-presedinte-anrp-puse-sub-sechestru-13722366