(video) Traian Băsescu, invitatul lui Sabin Orcan la emisiunea „X-press”. Interviu exploziv despre lacunele sistemului judiciar

traian-basescu

foto si articol – b1.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a fost invitat, luni, în emisiunea „X-press”difuzată de B1Tv, unde a vorbit cu jurnaliștii Sabin Orcan și Ion Cristoiu despre justiție, politică externă, problemele pe care ginerii săi le au cu justiția, dar și despre ofițerii acoperiți din justiție.

Traian Băsescu a avut parte și de un incident la intrarea în sediul televiziunii B1Tv, unde a fost huiduit de câțiva oameni. Fostul șef al statului a declarat că sunt „corul” plătit de Voiculescu și că există oameni, printre care Victor Ponta, Klaus Iohannis sau Monica Macovei, care și-ar dori ca fostul președinte să iasă din politică. 

Traian Băsescu a vorbit despre politica externă, afirmând că dacă ar fi fost premier sau președinte ar fi mărit bugetul Ministerului Apărării Naționale având în vedere că, așa cum a precizat  Victor Ponta, există excedent bu

Fostul șef al statului a mai declarat că într-o perioadă relativ scurtă, președintele rus Vladimir Putin va cuceri sudul Ucrainei și Gurile Dunării, reușind astfel să stăpânească Marea Neagră. Despre șeful statului rus, Băsescu a afirmat că este un om inteligent, dar extrem de inflexibil cu privire la obiectivele Rusiei. 

Fostul președinte a vorbit și despre sistemul de justiție, despre care spune că, după terminarea mandatului său, a început să facă abuzuri și excese. Declarațiile lui Traian Băsescu vin în contextul arestărilor preventive pe bandă rulantă pe care Înalta Curte le-a decis, ca urmare a admiterii cererilor DNA.

Băsescu a criticat declarația președintei Curții Supreme potrivit căreia Înalta Curte va fi un partener al DNA, afirmând că astfel este anihilată orice șansă a unui om aflat în fața procurorilor și a judecătorilor de a își dovedi nevinovăția. „ Arestările preventive sunt o măsură care încalcă orice normă a drepturilor omului, a afirmat Băsescu”. 

Totodată, fostul șef al statului a declarat că există magistrați care sunt ofițeri acoperiți, motiv pentru care aceștia sunt vulnerabili și pot fi ușor șantajați. „Acești oameni de teama faptului că au încălcat Constituția, teama pe care o are și Ponta, că s-a făcut ofițer acoperit când era procuror, acești oameni sunt șantajabili”, a spus Băsescu. 


„X press” invitat Traian Basescu 6 aprilie

articol preluat de pe http://www.b1.ro/