(video) Parchetul General a redeschis 14 dosare pe numele lui Traian Băsescu

Traian Băsescu  - foto preluat de pe Mediafax

foto preluat de pe Mediafax
articol preluat de pe stiri.tvr.ro

Parchetul General a redeschis 14 dosare penale pe numele fostului preşedinte Traian Băsescu. Printre acestea, dosarul casei din Mihăileanu, terenul din Primăverii şi cazul în care fostul preşedinte i-a smuls telefonul unei jurnaliste. Cele mai multe dintre aceste dosare au fost închise pentru că Traian Băsescu avea imunitate. Acum, procurorii trebuie să le analizeze pe fiecare.

Parchetul General a redeschis dosarul privind casa din Mihăileanu. Pe vremea când era primar, Administraţia Fondului Imobiliar i-a repartizat lui Traian Băsescu un apartament în centrul Capitalei, pe motiv că nu avea locuinţă în Bucureşti. Băsescu a avut însă o vilă în Otopeni pe care a donat-o fiicei sale, Ioana. În 2003, fostul primar a cumpărat apartamentul de aproape 200 de metri pătraţi cu doar 19.000 de dolari. Cazul a fost închis în 2005 şi 2008.

Un alt dosar redeschis este cel al terenului cumpărat în 2000 în zona Primăverii. Fostul primar a dat pe teren 1,4 miliarde de lei vechi şi l-a vândut în 2002 cu aproape 12 miliarde de lei vechi cumnatei omului de afaceri Costel Căşuneanu.

În 2006, femeia i-a vândut terenul lui Căşuneanu la acelaşi preţ. Acum, în 2015, Oficiul de Combatere a Spălării Banilor a trimis informaţii noi la Parchet şi procurorii au redeschis dosarul. Procurorii au cerut şi redeschiderea cazului privind telefonul unei jurnaliste de la Antena 1. În 2007, i-a luat acesteia telefonul cu care îl filma la cumpărături. A şters filmarea şi a doua zi i l-a dat înapoi.

Cele mai multe dosare au fost închise întrucât Traian Băsescu avea imunitate prezidenţială. Acum, procurorii trebuie să le analizeze pe fond. Redeschiderea lor nu înseamnă însă automat că fostul preşedinte va fi pus sub acuzare. Traian Băsescu nu a comentat până acum demersul procurorilor.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/