Iohannis le-a promis românilor din Milano că va relua consultările cu partidele pe tema votului

Klaus Iohannis - Milano - foto - facebook.com/klausiohannis

foto – facebook.com/klausiohannis
articol – stiri.tvr.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat românilor din diaspora, la Milano, că nu e mulţumit de votul prin corespondenţă şi că va continua consultările cu partidele în acest sens, a transmis Ramona Avramescu, pentru Ştiriletvr.ro.

La întâlnirea cu românii din Milano, preşedintele Klaus Iohannis le-a mărturisit acestora că e nemulţumit de votul prin corespondenţă şi că va continua să discute cu partidele pe această temă. El nu a anunţat o dată anume a consultărilor.

Preşedintele Klaus Iohannis: “Vreau să mă refer aici și la o lege pe care toate partidele au promis că o vor adopta: cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. Și este momentul s-o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care este gestionat acest proiect. În cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finanţarea lor sau alegerile s-au făcut progrese care trebuie recunoscute. În acest caz, din păcate, se bate pasul pe loc. Voi discuta cu partidele politice din nou și o voi face de atâtea ori de câte va fi nevoie pentru a mișca acest proiect important şi pentru dumneavoastră, şi pentru mine şi pentru toţi alegătorii”.

Preşedintele le-a mai spus românilor din diaspora că ştie că aceştia au aşteptări mari de la el, dar că trebuie să se schimbe şi clasa politică.

Klaus Iohannis: “Venind dinspre ţară spre Italia – pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni – m-am gândit ce reprezintă acest drum. Este drumul pe care îl fac peste un milion dintre compatrioţii mei, atunci când vin acasă de sărbători sau ca să-și vadă familia. Este drumul care îi desparte de casă. Peste un milion de români au plecat să trăiască și să muncească în Italia pentru că ţara lor, în care s-au născut și pe care o iubesc, nu le-a putut oferi șanse mai bune. Și la fel ca ei, mulţi alţii aflaţi în toate colţurile Europei și ale lumii. Vă vorbesc vouă, astăzi, faţă-n faţă. Dar prin intermediul vostru le vorbesc tuturor acestor compatrioţi ai noștri. Vă mulţumesc că sunteţi aici și vă spun cu toată deschiderea: știu că aveţi speranţe mari, știu că după ani de deziluzii timpul nu mai are răbdare și că aveţi așteptări de la mine. Le înţeleg și încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească. Dar cu siguranţă voi răspunde la ele în modul meu, pe care îl cunoașteţi deja și pentru care mi-aţi acordat încrederea: păstrând niște principii și valori și onorând promisiunea de a face o altfel de politică”.

Klaus Iohannis se află la Milano, unde a vizitat pavilionul României la Expoziţia universală Milano 2015. Şeful statului a fost întâmpinat în stil tradițional românesc de două tinere în costume populare, care i-au oferit pâine și sare. El a apreciat modul în care a fost construit pavilionul României la aceast eveniment.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/

Iohannis, discurs in fata romanilor din Italia

sursa – https://www.youtube.com

Klaus Iohannis, intre romanii din Italia

sursa – https://www.youtube.com