Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea votului prin corespondenţă

Klaus Iohannis - foto: facebook.com

Administrația prezidențială

Comunicat de presă
(19 noiembrie 2015)

Decret semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 noiembrie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Legea votului prin corespondenţă a fost un obiectiv pe care Preşedintele Klaus Iohannis şi l-a asumat încă de la începutul mandatului. Acest act normativ este unul aşteptat de întreaga societate şi asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toţi românii, oriunde s-ar afla ei în lume.

Departamentul Comunicare Publică
19 Noiembrie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea votului prin corespondenţă

foto si articol: facebook.com

Klaus Iohannis - foto: facebook.com

Klaus Iohannis – foto: facebook.com

“Încă de la începutul mandatului meu, am spus foarte clar că este inadmisibil ca românilor, oriunde s-ar afla ei, să le fie îngrădit dreptul la vot. Legea privind votul prin corespondență, pe care am promulgat-o în această după-amiază, a fost aşteptată de întreaga societate şi asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toţi românii, oriunde s-ar afla ei în lume.”

Klaus Iohannis
19 noiembrie 2015

articol preluat de pe: facebook.com