(video) Radu Mazăre, reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și abuz în serviciu: El este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro

radu-mazare

foto, video si articol – b1.ro

Radu Mazăre, reținut pentru 24 de ore

Primarul Radu Mazăre a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore pentru luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu și conflict de interese (două infracțiuni), într-un dosar deschis după ce edilul a fost reclamat la DNA de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), arată DNA.

Mazăre a fost audiat mai bine de 7 ore la sediul DNA. Primarul Constanţei îşi va petrece noaptea în arest, procurorii urmând să ceară, marţi, la instanţă, arestarea sa pentru 30 de zile.

Radu Mazăre a venit luni la DNA, spunând că a fost chemat în cazul reclamaţiei care i-a fost făcută de ANI şi Horia Georgescu, pentru incompatibilitate şi că este pregătit pentru orice, iar în genta cu care a venit are trening, o carte, o cruce şi mâncare.

Mazăre a venit luni la DNA cu bagajul pregătit, pe motiv că „nu se știe niciodată” și „în viață e bine să fii pregătit pentru orice”.

Primarul Constanței și-a adus cu el haine de schimb, mâncare, o carte, dar și o cruce. Ultima oară când a fost audiat la DNA, Mazăre a petrecut 24 de ore în arestul Poliției Capitalei, „beciul domnesc”, așa cum l-a denumit acesta.

Procurorii îl acuză pe Mazăre că „în perioada 2006-2009, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat”.

Totodată, „în perioada 2008-2014, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp între firma respectivă și instituția publică condusă de Radu Mazăre, a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro”, se mai arată în comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

articol preluat de pe http://www.b1.ro/