(video) Dosar de politician: Șpăgile lui Nelu Iordache, date în vila ministrului Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi

foto – cotidianul.ro
articol – b1.ro

Povestea începe în vila lui Ovidiu Silaghi de la Satu Mare, în primăvara anului 2012, pe când Silaghi era ministru Transporturilor.

Înainte de a fi politician, Silaghi e un om de afaceri cu mare experiență, care văzuse și făcuse multe încă de pe vremea când conducea Camera de Comerț și Industrie și se afla în relații apropiate cu penalul Mihai Vlasov.

În fața lui Silaghi se afla Nelu iordache, disperat să încaseze bani de CNADNR, după ce timp de 5 ani semnase contracte pe bandă cu fosta ministreasă PDL Anca Boagiu.

Având în vedere că puterea se schimbase, Iordache trebuia să se pună bine cu noii semnatari de contracte. Omul de afaceri nu a venit cu mâna goală, avea la el 200 de mii de euro, o mică atenție care să-l determină pe Silaghi să deblocheze plățile la compania sa, Romstrade.

Silaghi i-a cerut lui Iordache să deschidă mai multe curse aeriene între Satu Mare și orașe din Europa, în special in Italia, prin intermediul companiei Blue Air, deținută de același Iordache, pentru că Adrian Ștef, cumnatul lui Iordache, urma să candideze la șefia consiliului judetean Satu Mare și avea nevoie să se laude cu această realizare.

Acest Ștef se pricepe la karate, nu este o gluma, ci una din calitățile sale, drept pentru care și-a înființat o companie de pază și securitate numită Folda Security.

Primele sale contracte le-a obtinut de la Stat, în județul Cluj, unde firma sa a păzit obiectivele din parcul industrial Tetarom.

Contractele au fost oferite firmei de către fostul șef al CJ Cluj Marius Nicoara.

Compania de pază Folda încasează sute de mii de euro anual din bani publici în contextul în care Ștef controlează direct sau indirect aceste instituții publice.

Dosar de politician- 3 aprilie

articol preluat de pe http://m.b1.ro