Aurescu: Sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova – prioritate de politică externă și de securitate pentru România

Bogdan Aurescu

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / Arhiva AGERPRES
Articol: AGERPRES/(A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Cristian Anghelache)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, vineri, la o dezbatere pe tema securității flancului estic al NATO, că sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova reprezintă o prioritate pentru România.

“Suntem într-o perioadă când se regândește politica de vecinătate a UE. UE trebuie să fie angajată în acordarea de asistență pentru partenerii estici, pentru că implementarea acordurilor de asociere și liber schimb este importantă pentru procesul de reformă al Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. Sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, dar și al celorlalte două state din Parteneriatul Estic, reprezintă, pentru România, o prioritate de politică externă și de securitate”, a menționat Bogdan Aurescu.

Acesta a mai spus că “angajamentul pe care România îl are față de parcursul european al Republicii Moldova este la fel de ferm ca întotdeauna” și că România face eforturi pentru sprijinirea Moldovei.

“Este un efort extrem de solid, de cuprinzător pe care îl facem, atât în plan bilateral, care duce la racordarea fizică a Republicii Moldova la Europa, prin România, dar și în plan politic, în cadrul UE, în cadrul NATO, pentru acordarea de asistență în procesul de reformă”, a completat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, vineri, la Workshopul “Foreign Policy & Diplomacy”, organizat pentru studenți de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și la dezbaterea cu tema “Securitatea flancului estic al NATO astăzi: provocări și oportunități”, organizată de Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro