(video) Dosar de politician: Senatul și-a pătat obrazul în dosarul lui Șova

Dan Sova
foto - captura video youtube.com

foto – captura video – youtube.com
articol – b1.ro

Astăzi o să vorbim despre demnitate și onoare în politică. O să vorbim despre cazul Șova.
Povestea este simplă: Senatul României s-a comportat penibil și s-a decredibilizat aproape o lună ca să îl salveze pe liderul PSD Dan Șova de la arestare.

Oare de ce majoritatea românilor consideră că politicienii români sunt oameni fără onoare? E suficient să urmărești declarațiile care clamează dreptul de a fi deasupra legii, reacțiile isterice la televizor când își apără corupții, într-un cuvânt, tupeul.


Politicienii cred despre ei că sunt supraoameni, că justiția, legile și regulile muritorilor de rând nu trebuie să li se aplice. Mai mult, regulile interne de partid sunt făcute doar pentru fraieri. Pentru că și în partide există șmecheri și fraieri. 

Cazul lui Dan Șova ne lămurește în primul rând asupra relației dintre șmecherul politic și HJustiției, care pentru șmecher trebuie să fie musai o justiție relativă.

Șova ține cu dinții de scaunul de senator pentru că asta e garanția sa de libertate. Senatul îl protejează atât prin votul din plen împotriva arestării, cât și prin toate tertipurile legate de redactarea sau neredactarea hotărârii de respingere a solicitării de reținere.

Dosar de politician-24 aprilie

articol preluat de pe http://www.b1.ro/