(video) Dosar de politician: Misterul de la Fondurile Europene. Numirea lui Marius Nica în Guvern a fost un mare șoc pentru cei din PSD

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene - foto captura video B1.ro

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene
foto (captura video) si articol preluate de pe B1.ro

Campania dedicată activității miniștrilor guvernului Ponta continuă cu ministrul ofițer Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, un portofoliu cu foarte mare greutate în Romania acestor zile. 

Numirea lui în Guvern a fost un mare șoc pentru cei din PSD, în special din cauza că Nica nu are nicio legătură cu partidul. 

Marius Nica este absolvent al Academiei Naționale de Informații, al Facultătii de Informații- cu specializarea Jurnalism, Comunicare, Psiho – Sociologie Comportamentală. 

Mai vedem în CV-ul ministrului un fapt și mai ciudat. Deși a terminat Academia Națională de Informații în anul 2003, adică ministrul Nica are doar 35 de ani neîmpliniți, el s-a angajat după absolvire în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Aici, ministrul a “prelucrat informații și a făcut sinteze” din funcția de Manager recrutare personal, responsabil cu încadrarea în Ministerul Apărării. Adică, Nica se ocupa cu interviurile de angajare. 

Cum a ajuns însă Nica ministrul Fondurilor Europene este o poveste demnă de un film de spionaj. Unii din politică spun că Nica este pus de SRI să păzeasca fondurile europene care vin în România. Cert este că norocul i-a surâs în viață lui Marius Nica în momentul în care a cunoscut-o pe Rovana Plumb, actualul ministru al Muncii și fosta șefa la ministerul Mediului.

În anul 2008, când Marius Nica a plecat din slujba de la ministerul Apărării, a fost angajat la cabinetul europarlamentarului Rovana Plumb. Marius Nica a fost angajat inițial în calitate de consilier al Rovanei Plumb, apoi, în 2012, a fost promovat ca director de cabinet în perioada în care Rovana Plumb era ministrul Mediului Apelor și Pădurilor. 

Aflați mai multe despre acest dosar din materialul video de mai jos. 

Dosar de politician: Misterul de la Fondurile Europene

articol preluat de pe http://www.b1.ro/