USR susține forțele pro-europene de la Chișinău

USR susține forțele pro-europene de la Chișinău - foto preluat de pe www.facebook.com

USR susține forțele pro-europene de la Chișinău

foto preluat de pe www.facebook.com
articol preluat de pe www.usr.ro

Uniunea Salvați România - USR - foto preluat de pe facebook.com

Uniunea Salvați România – USR – foto preluat de pe facebook.com

25 februarie 2019

 

 

USR apreciază că alegerile pentru parlamentul Republicii Moldova aduc speranțe pentru forțele pro-europene, care s-au clasat pe locul doi în preferințele electorale, la doar câteva procente de socialiștii pro-ruși.

În ciuda semnalărilor multiple privind fraudarea masivă a votului, a propagandei, campaniilor de dezinformare şi de instaurare a fricii pe care forțele corupte şi pro-ruse de la Chişinău le-au dezlănţuit în perioada campaniei şi a unei prezențe scăzute la vot, cetățenii au votat semnificativ cu blocul electoral ACUM, demonstrând că îşi doresc o ţară europeană şi democratică.

Felicitări blocului electoral ACUM, Platforma DA şi PAS, pentru rezultatul obținut. Rămânem alături de forţele pro-europene din Republica Moldova în misiunea extrem de dificilă pe care o au de acum înainte de a se lupta pentru viitorul cetățenilor moldoveni, pentru democrație, stat de drept şi valori europene. DA şi PAS pot câştiga doar cu ajutorul cetățenilor, al României, al instituțiilor europene şi al tuturor forţelor democratice occidentale. Ne putem aştepta ca oamenii lui Plahotniuc să vireze spre Rusia în orice moment. Nu trebuie permis să se ajungă la aşa ceva. E nevoie de o delimitare clară de la Bucureşti şi de la Bruxelles față de grupările oligarhice şi cele pro-ruse de al Chişinău.”, a transmis președintele USR Dan Barna.

USR îndeamnă toate forţele politice din România la responsabilitate faţă de fraţii noştri de peste Prut şi la un sprijin cât se poate de tranşant faţă de un program de reforme structurale care să pună Republica Moldova pe calea către democrație, stat de drept şi care să aşeze statul vecin în mod ireversibil pe calea europeană. Republica Moldova are nevoie să îşi reia parcursul pe care îl arăta în urmă cu câţiva ani pe calea democratizării şi al europenizării. Guvernul şi Parlamentul din România trebuie să înceteze în a mai gira o noua guvernare a forţelor oligarhice din Republica Moldova!

Uniunea Salvați România este alături de cele două forţe pro-europene în misiunea de a aduce Europa mai aproape de cetățeni. În România, PSD şi ALDE au girat mult prea mult cu guvernarea coruptă a oamenilor lui Vlad Plahotniuc. Paralela între PSD-ALDE şi PDM devine din ce în ce mai evidentă şi indică o direcţie de o gravitate extremă pe care şi România o susţine şi o are, împotriva statului de drept, a democraţiei şi a valorilor europene şi în favoarea intereselor personale ale unor corupţi. Propaganda şi dezinformarea rusă par să funcţioneze de minune şi trebuie luptat de urgenţă împotriva acestei tendinţe”, a adăugat şi senatorul USR pentru românii cu domiciliul în afara României, Radu Mihail.

Uniunea Salvaţi România subliniază ferm nevoia ca Republica Moldova să beneficieze de un sprijin puternic din partea instituţiilor europene şi a tuturor forţelor democratice occidentale, care să se delimiteze ferm de grupările oligarhice şi pro-ruse de al Chişinău. Republica Moldova are nevoie de implicarea şi încrederea partenerilor europeni pentru drumul democratic şi european şi nu pentru corupţie şi o cotire spre Rusia.

articol preluat de pe www.usr.ro