USR repară după PSD. Cum va reforma USR taxarea și ANAF-ul

Uniunea Salvați România - USR - foto preluat de pe usr.ro

Uniunea Salvați România – USR

foto si articol preluate de pe usr.ro

21 februarie 2019

Uniunea Salvați România - USR - foto preluat de pe facebook.com

Uniunea Salvați România – USR – foto preluat de pe facebook.com

 

Uniunea Salvați România a lansat, joi, 21 februarie 2019, cel de-al doilea policy brief din cadrul campaniei “USR face curat după PSD”, în care prezintă viziunea USR pentru a reforma sistemul de taxare și ANAF-ul.

Bugetul bunăstării PSD, așa cum a fost numit, este construit doar pe nevoile PSD-ALDE. Noi îl numim bugetul minciunii și al aruncării în criză. Am văzut cum partidele aflate la guvernare aruncă cu bani publici în mod discreționar, prin bugetul statului, își plătesc în avans pomenile electorale cu prețul sacrificării problemelor cu adevărat importante. Ne aruncă țara în haos, este o nouă dovadă a iresponsabilității Guvernului PSD ALDE. Investițiile din fonduri publice sunt amputate, investițiile din fonduri europene, puse din pix. PSD-ALDE aruncă cu banii în nomenclatura lor și în firmele de partid: pensiile speciale cresc la 13 miliarde RON, PNDL, programul de vasalizare a primăriilor, are un buget umflat față de anii trecuți, în timp ce mediul privat este strivit prin taxe uriașe. USR vine cu soluții pentru o reformă economică reală.”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR propune o viziune complet diferită a politicii fiscale, care să urmărească creșterea economică sustenabilă prin urmărirea a trei direcții mari:

1 – Reducerea taxelor pe muncă, pentru a crește salariile nete fără a impune costuri suplimentare angajatorilor: Ținta USR este de a scădea cu cel puțin 10 puncte povara fiscală medie (de la 45-50% la 35%), ceea ce va permite creșteri salariale nete de aproximativ 20%.

2 – Măsuri fiscale ”țintite” pentru a încuraja investițiile productive și repatrierea diasporei: Obiectivul USR este de a reduce cu cel puțin 50% gradul de emigrare și de a crește cu 50% rata de investiții productive în economie

3 – Reforma radicală a ANAF: În primul rând, vom debloca planul dezvoltat de Banca Mondială și vom accelera implementarea acestuia.

USR subliniază că modelul economic promovat de PSD nu funcționează, s-a dovedit deja. PSD nu mai poate continua să taxeze angajații cinstiți mai mult decât oriunde în Europa și nu poate continua terorizarea mediului de afaceri pentru a finanța furtul generalizat, salariile nesimțite ale politrucilor și pensiile speciale.

Consultă documentul USR: Policy Brief Solutii-fiscale USR

articol preluat de pe www.usr.ro