Protest la Centrul Naţional Anticorupţie-Republica Moldova: „E de datoria voastră să apăraţi constituţia şi nu mâna lui Filat sau Plahotniuc”

Ilan Shor (n. 6 martie 1987) om de afaceri milionar din Republica Moldova, de origine evreiască -  foto - ro.wikipedia.org

Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii
foto – wikipedia.org

Centrul Naţional Anticorupţie a fost luat cu asalt de zeci de protestatari, fiind total dezamăgiţi de activitatea şefului acestei instituţii, Viorel Chetraru, cerând chiar demisia acestuia.

Manifestanţii au scandat „Unde-i miliardul?”, „Demisia!” şi „La puşcărie, nu în primărie!”, fiind indignaţi de stoparea investigaţiei în cazul furtului de miliarde de la BEM, iar mai nou, unul dintre principalii suspecţi în acest dosar, controversatul om de afaceri Ilan Shor, în loc să fie arestat, a ajuns primar al oraşului Orhei.

Colonelul în rezervă, Chiril Moţpan s-a adresat celor de la CNA, spunând: „E de datoria voastră să apăraţi constituţia şi nu mâna lui Filat sau Plahotniuc”.

În opinia unei protestatare, indignată şi ea de cele petrecute în ultima perioadă, „CNA este a poporului şi nu a hoţilor şi nu trebuie să le ia apărarea. De ce pe nimeni nu arestează? De ce joacă teatru, arestând pe două zile pe cineva şi-i aliberează?”

„Le cerem celor de la CNA să fie activi în ceea ce fac. Miliardul. Raportul Kroll. Au fost numite toate persoanele implicate în jaful secolului. Ei ce-au făcut? Nimic. Numai Shor a rămas fără imunitate politică, însă el este primar. Şi ce dacă? El trebuie să răspundă pentru miliardul furat”, este de părere un alt protestatar.

„Am venit aici la CNA să protestăm, pentru că nu se ia atitudine. Din contra, culmea obrăzniciei, aceşti hoţi ajung primari pe undeva”, a declarat pentru Jurnal TV, activistul Nicolae Josan.

Cei prezenţi la manifestaţie au venit însoţiţi de o mascotă ce reprezenta un balaur cu trei capete, subliniind că ar semnifica alianţa dintre cei trei „Vlazi”, (Filat, Plahotniuc şi Voronin).

Contactaţi de Jurnal TV, reprezentanţii CNA au refuzat să comenteze acţiunea. În schimb, cei prezenţi la eveniment, au declarat că vor protesta şi săptămâna viitoare, doar că în faţa Procuraturii Generale.

Precizăm că, la începutul lunii mai, Ilan Shor a fost plasat în arest la domiciliu fiind acuzat de abuz în serviciu în perioada gestionării Băncii de Economii, după ce a apărut în raportul Kroll ca fiind principalul suspect în furtul unui miliard de dolari. Înscrierea în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Orhei, i-a adus libertatea, iar la alegerile din 14 iunie, cu 61,97 % din voturi, Shor chiar a devenit primar în Orhei.

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/