(video) Expulzarea lui George Simion: Presa internaţională vorbeşte despre practici comuniste

Moldova - foto preluat de pe stiri.tvr.ro

foto si articol preluate de pe stiri.tvr.ro

Expulzarea lui George Simion reprezintă o întoarcere a Republicii Moldova în perioada în care practicile comuniste erau la ordinea zilei. Un atentat la libertatea de exprimare şi un precedent periculos, care pune în pericol relaţiile dintre Moldova şi România. Astfel comentează jurnaliştii de la Deutsche Welle, dar şi experţii de la Chişinău cazul liderului unionist.

Incidentul a ajuns în vizorul presei internaţionale. Jurnaliştii de la Deutsche Welle trag un semnal de alarmă în legătură cu pericolul care planează la Chişinău, odată cu ceea ce ei numesc revenirea voalată a comuniştilor la putere.

Incidentul mai este calificat drept un atentat la adresa libertăţii de exprimare – lucru specific guvernării comuniste.

Expulzarea activistului George Simion din raţiuni de securitate naţională a fost aspru criticată şi în Parlament. Ieri, unii deputaţi calificau gestul drept o provocare în stil comunist.

Liderul mişcării unioniste Acţiunea 2012 a fost expulzat din Republica Moldova, cu 3 zile înainte de mitingul program la Chişinău. George Simion a primit interdicţia de a intra în Moldova în următorii 5 ani. Chiar şi în aceste condiţii, membrii platformei spun că mitingul de mâine va avea loc. În centrul oraşului sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.

articol preluat de pe: stiri.tvr.ro