USR lansează dezbaterea națională „Ce fel de republică este România? – Soluții pentru criza constituțională provocată de decizia CCR”

USR lansează dezbaterea națională „Ce fel de republică este România? - Soluții pentru criza constituțională provocată de decizia CCR" - foto preluat de pe www.facebook.com

USR lansează dezbaterea națională „Ce fel de republică este România? – Soluții pentru criza constituțională provocată de decizia CCR”

foto si articol preluat de pe www.facebook.com

12 iunie 2018

 

Mâine de ora 16:00 va avea loc dezbaterea națională
Ce fel de republică este România? – Soluții pentru criza constituțională provocată de decizia CCR. La dezbatere vor fi prezenți reprezentanți ai partidelor politice, experți independenți, jurnaliști, reprezentanți ai ONG-urilor și profesioniști din sistemul de Justiție. Dezbaterea va fi transmisă LIVE.
cititi mai mult pe www.usr.ro

 

Dan Barna – Presedintele USR: “Salutăm declarația Președintelui României Klaus Iohannis care a înțeles, din decizia CCR, ceea ce am înțeles și noi. Că țara se află într-un moment de cotitură pentru că un singur om, un penal, Liviu Dragnea, vrea să fie mai puternic decât este.

Am regăsit în declarația de azi a președintelui Klaus Iohannis gânduri și idei de acțiune comune cu USR.

Credem că lupta anti-corupție trebuie să continue cu la fel de multă vigoare.

Credem că procurorii trebuie să fie independenți, nu subordonați politic.

Credem că Președintele trebuie să aibă atribuțiile pe care i le dă Constituția, nu unele ciuntite de o Curte Constituțională partizană și un Ministru al Justiției, numit politic și nu ales de cetățenii României.

Credem că avem nevoie de mecanisme constituționale care ne garantează că nu ne îndepărtăm de democrație și că penalii nu vor ajunge la conducerea statului.

USR declanșează o dezbatere națională despre revizuirea Constituției la care invită toate partidele politice, experți independenți și profesioniști din sistemul de Justiție.

Urmăriți-ne mâine, de la ora 16:00!”

Motivare. CCR a devenit un jucător politic care împarte puterea în stat