(Liviu Mihaiu) Siria. Îndrumar pentru cei care se uită la televizor (1)

foto: mfs-theothernews.com

Siria. Îndrumar pentru cei care se uită la televizor (1)

foto: mfs-theothernews.com
articol: Liviu Mihaiu

Liviu Mihaiu - ziarist, fondator și realizator la Radio Guerrilla (în trecut la  TVR şi Academia Catavencu) presedinte la "Salvati Delta" - foto: pressalert.ro

Liviu Mihaiu – ziarist, fondator și realizator la Radio Guerrilla (în trecut la TVR şi Academia Catavencu) presedinte la “Salvati Delta” – foto: pressalert.ro

11 aprilie 2017

 

Atenţie! Acest articol ar putea trece drept propagandă pro rusă.

În România a apărut din nou “secretarul cu propaganda”. Activistul de partid şi de stat sub acoperire. De aceea în spaţiul public nu mai auziţi şi vedeţi adevărul. Eterul nostru informaţional fiind ocupat, nimic din ceea ce vedem la teve, nu este adevărat în materie de politică externă. Nici măcar când este adevărat. Pentru că întotdeauna apar propagandiştii anti care deformează şi linşează pe oricine gândeşte altfel.

Spaţiul nostru mioritic este considerat, pe bună dreptate, colonie americană. Vestitul “Stalin şi Poporul rus /Libertate ne-au adus” şi-a transformat în mediul intelectual, cum onest scria unul dintre fruntaşii republicanismului pe aceste meleaguri, Mihail Neamţu, preferinţa resemnată pentru o “hegemonie blândă a SUA” decât orice altceva bun vine de la ruşi. Basarabia included.

Pe scurt, mai bine cu CIA în pat şi-n justiţie decât cu ruşii în grădină. Drept pentru care ne sunt banate până şi filmele ruseşti de cultură, darămite ştirile pe subiect cu declaraţiile contributorilor la adresa distrugerii Siriei: ISIS, Turcia, Iran, Israel, Arabia Saudită, Rusia, SUA. Toţi cu interese de toate felurile în acest teatru de operaţiuni. Toţi cei enumeraţi mai sus au interesul să fie război acolo. Inclusiv Rusia, tutorele geopolitic al Siriei de jumătate de secol.

În care, au uitat să vă spună mai toţi, există cel mai mare zăcământ de petrol şi gaze din Siria, descoperit în urmă cu aproximativ zece ani, numit Leviathan. Şi care “portofel”, nu poate fi exploatat de către “oricine”, fie ea companie siriană, isn`t it!?

Bunăoară, tot, dar absolut tot ce vedeţi la teveul românesc despre războiul din Siria este Fals. Chiar “false flag”, uneori. Dacă vreţi să ştiţi mai multe şi mai bine, e musai să faceţi o tură completă de teve de la Al Jazeera la Fox News, cu escală obligatorie la televiziunea franceză.

Pentru că, dragi telespectatori, războiul din Siria este o producţie teve, nu un act de dreptate filmat din mijlocul beligeranţilor.

Este nimic altceva decât propagandă de război. Ceea ce se face după Vietnam încoace, adică de când SUA au pierdut primul şi cel mai mare război după ce-al doilea război mondial. Producţia teve o face “White Helmets”, o firmă care are un buget de 100 de milioane de dolari pe an şi care este singura ce filmează în teatrul de operaţiuni. Nu mă întrebaţi de acţionarii acestei firme că se pare că e şi Soros printre ei şi deja a zis lumea la televizor că-s plătit de Soros şi, iată, acum şi aici, i-aş face reclamă.

Povestea războiului din Siria începe în 2011 după modelul deja patentat al revoluţiilor portocalii.

Scandalul imens de la ONU din aceste zile este cauzat exact de acele imagini cu copii sarinizaţi, puse în cârca regimului Al Assad, care, spre aplauzele “trumpitiştilor” de la noi, s-a lăsat cu bombardamente aeriene americane. Drept pentru care, susţin “dujmanii” cu imagini din teren, a dat ISIS-ului încă două poziţii cucerite împotriva armatei regulate siriene.

Nu-ncercaţi să înţelegeţi de la teve ceea ce este iraţional de înţeles cu imagini vectorizate emoţional, prin care, sunt sigur, l-au “păcălit” şi pe Trump să semneze bombardeaua. Lui cred că i-au zis că e vorba de bani foarte mulţi şi de siguranţa energetică a SUA. În plus de asta, Trump a vrut să demonstreze că imaginile compromiţătoare pe care le au ruşii cu el la Moscova nu fac doi bani. Aşa că Trump este extrem de uşor manipulabil de către complexul militar industrial.

Iată cinci motive pentru care cred că a fost o operaţiune “false flag”:

1. În anul 2013, după un alt incident de acest gen, s-a luat decizia de către comunitatea internaţională ca toate armele chimice de pe teritoriul Siriei să fie eliminate, şi acest lucru s-a făcut intr-un mod organizat si garantat. La vremea aia regimul Al Assad a fost complet deposedat de toate armele chimice de care dispunea.

2. Să zicem că Al Assad a reuşit să ascundă câteva pentru “zile negre”, pentru situaţii critice, acţiuni disperate, sinucigase în caz de dezastru iminent si pierdere a războiului… OK. Dar… nu era acuma o astfel de situaţie!

Pentru Assad, războiul este ca şi câştigat, iar anihilarea micilor focare de opoziţie, nu pune probleme, e doar o chestiune de timp. Atunci, de ce să foloseşti aceste arme extreme acum când nu le-ai folosit nici atunci când situaţia era grea ??? Nu are nicio logică…

3. Regimul Al Assad era deja acceptat de către comunitatea internaţională ca singura soluţie viabilă şi acceptabilă dintre mai multe rele pentru Siria. Ce logică ar avea dupa ce a câştigat în sfârşit bunăvoinţa comunităţii internaţionale, să şi-i pună în cap din nou pe toţi ştiind că astfel va redeveni “the bad guy”

4. Al Assad câştigase deja bunăvoinţa preşedintelui SUA, Donald Trump, care cu doar 2-3 zile înaintea acestui atac declarase că trebuie acceptat Al Assad şi e dreptul sirienilor de a-şi alege conducătorii !

5. Ce ar fi avut de câştigat Al Assad dintr-un astfel de gest!? Prin acest gest Assad ar fi pierdut TOTUL!!!

articol preluat de pe: gandul.info