(Emilia Sercan) Apogeul imposturii. Gabriel Oprea si-a facut secretara doctor in stiinte militare si informatii

Adela Popescu Neagu - foto: Palatul Sutu

Adela Popescu Neagu
foto: Palatul Sutu

(Emilia Sercan) Apogeul imposturii. Gabriel Oprea si-a facut secretara doctor in stiinte militare si informatii. La propunerea ministrului, Traian Basescu a decorat-o de doua ori, Klaus Iohannis i-a dat cea mai inalta distinctie in stat. Este al patrulea doctorat suspect de plagiat coordonat de Oprea

articol – Emilia Sercan – hotnews.ro

2 septembrie 2015

Secretara lui Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, in prezent Adela Loredana Neagu, este suspecta ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflata in subordonarea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea de doctorat a acesteia a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001, asa cum Hotnews a scris in exclusivitate inca din data de 1 iulie.

- Adela Loredana Neagu nu a putut fi contactata pana la ora publicarii materialului.

- A fost secretar general la UNPR, Traian Basescu a decorat-o in 2010 si 2011 iar Klaus Iohannis i-a acordat cea mai inalta distinctie in stat, Steaua Romaniei in ianuarie 2015

Unul dintre cei plagiati de Popescu (Neagu) este Dumitru Virgil Diaconu, acelasi autor pe care l-a copiat masiv si premierul Victor Ponta. Adela Popescu (Neagu) risca sa fie acuzata de fals in acte publice in solidar cu coordonatorul sau de doctorat avand in vedere ca ambii si-au asumat originalitatea tezei, in acord cu Legea Educatiei nr. 1/2011, printr-o declaratie pe propria raspundere ce le poarta semnatura.

Adela Popescu (Neagu) reuseste unica performanta in istoria moderna a Romaniei de a fi secretara decorata de trei ori de doi presedinti ai tarii, Traian Basescu si Klaus Iohannis, una dintre distinctiile primite de aceasta fiind Steaua Romaniei, cea mai inalta medalie pe care o poate oferi statul roman unei persoane. Toate cele trei decoratii au fost acordate la propunerea lui Gabriel Oprea.

Aceasta este cea de-a patra lucrare de doctorat coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea suspecta a fi fost copiata pe care Hotnews o aduce in atentia opiniei publice. Pana acum a prezentat, in exclusivitate, dovezi care atesta faptul ca si tezele primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu si a prim-adjunctului procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, sunt plagiate.

- In acelasi an cu Adela Popescu si-au sustinut tezele de doctorat sub coordonarea lui Gabriel Oprea si prim-adjunctul procurorului general al Romaniei Bogdan Licu, judecatoarea Florica Diaconescu, fostul ministru al Apararii Nationale si fost consilier prezidential Mihai Stanisoara, fostul director general al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si fost subsecretar de stat Toma Vasile Rus, fostul deputat si fost presedinte al comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe Romeo Raicu sau ginerele lui Pantelimon Avram, fost director Romgaz, Ioan Sandru.

Adela Loredana Popescu se numeste in acest moment Neagu, dupa ce anul trecut s-a casatorit. Aceasta si-a facut un nume in politica, dar mai ales in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne pe vremea cand inca purta numele de domnisoara. Imediat dupa ce Gabriel Oprea a fost numit Ministrul Apararii Nationale in decembrie 2009, Adela Popescu a devenit consiliera acestuia pe probleme de comunicare, asa cum scria presa la vremea respectiva. Cu multi ani inainte ca titulatura Adelei Popescu (Neagu) sa devina cea de „consiliera”, aceasta fusese secretara lui Gabriel Oprea.

cititi mai mult pe hotnews.ro


(Sidonia Bogdan) Pe urmele tezelor de doctorat coordonate de Gabriel Oprea, General (r), Profesor Universitar Doctor, Conducător de Doctorat, Academia Naţională de Informaţii

articol -Sidonia Bogdan

Sidonia Bogdan - foto - facebook.com

Sidonia Bogdan – foto – facebook.com

28 august 2015

Pe 30 iulie 2015, am solicitat Ministerului Educației, în baza legii 544/2001, să-mi furnizeze toate titlurile tezelor de doctorat coordonate de Gabriel Oprea, din anul 2008 și până în prezent. Acum câteva săptămâni, am publicat un articol despre doctorii lui Oprea și precizam că lista este veche, se oprește în anul 2011. În ultimii patru ani, Oprea, în calitatea de coordonator de doctorate în cadrul școlii doctorale a SRI, a mai făcut doctori. Posibil mulți. Am vrut să aflu ce fel de teme a mai coordonat generalul, știut fiind faptul că orice teză de doctorat din această țară este PUBLICĂ. Scopul unei teze de doctorat este să aducă inovație, plusvaloare și o contribuție relevantă domeniului de cercetare ales. Acesta este și motivul pentru care statul român recompensează financiar doctorandul prin burse, iar după obținerea titlului de doctor, persoana respectivă primește un spor de 15% la salariu. Tezele de doctorat devin bunuri publice, care în mod normal ajută cercetarea în domeniu. 

Ce credeți? În ciuda insistențelor mele, am dat zeci de telefoane și două mailuri oficiale, Ministerul Educației A REFUZAT să-mi pună la dispoziție lista actualizată cu tezele de doctorat coordonate de Oprea. 

În acest moment, teza de doctorat este considerată DOCUMENT SECRETIZAT de către statul român, doar pentru a-i oferi protecție unui plagiator și unui impostor care face de râs tot mediul academic din România. 

Deși toate argumentele legale au fost de partea mea, iar cei din departamentul de comunicare cu presa din minister mi-au dat dreptate, pur și simplu secretarul de stat ce coordonează învățământul superior a refuzat să-mi trimită informațiile cerute. Intervenție politică? Tot ce este posibil.

Rușine Ministerului Educației pentru așa o atitudine neprofesionistă, de executant și servitor politic. 

Nu am cerut documente secrete, nimic sofisticat, am cerut un lucru banal pentru orice țară civilizată. 

Și în comunism, în epoca tovarășei academician doctor Elena Ceaușescu se prețuia mai mult munca academică în România. 

E prima dată când o fac: vă rog să dați un share acestei postări, să știe cât mai multă lume în ce țară trăim.

articol preluat de pe https://www.facebook.com/sidonia.bogdan.1