Se modifică proiectul pentru Prelungirea Ghencea: două benzi pe sens, trotuare de 1,5 m şi piste pentru biciclişti

Prelungirea Ghencea

foto – b365.ro
articol – Adrian Bărbulescu – cetateanul.net

Municipalitatea a decis vineri să modifice proiectul pentru Prelungirea Ghencea, în sensul în care strada va avea două benzi pe sens, trotuare de 1,5 m pe fiecare parte şi benzi pentru biciclişti, a anunţat pe Facebook primarul general Sorin Oprescu.

Vineri a avut loc o întâlnire cu specialiștii în infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, cu reprezentanții Grupului de Inițiativă Prelungirea Ghencea și cu reprezentanții Search Corporation. Aceştia din urmă au prezentat varianta revizuită a proiectului de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea, pentru care au fost propuși în bugetul pentru anul acesta 70 milioane de lei. Bugetul municipalității pentru anul 2015 va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București, luni, 6 aprilie, la ora 13,00.

Conform noului proiect, arteră va avea două benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare de 1,5 m și piste pentru bicicliști, pe ambele sensuri. „Reprezentanții municipalității au explicat că, în etapa următoare, se va realiză planul de coordonare a proiectului care va fi avizat de către toți deținătorii de utilități (Apanova, Enel, Distrigaz, Netcity etc) și se va defini culoarul de expropiere. După finalizarea acestei etape, Primăria Capitalei va demară procedurile de expropiere și, în paralel, procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor”, a scris Oprescu pe reţeaua de socializare.

Strada Prelungirea Ghencea este situată în zona de sud-vest a orașului şi face legătura între zonă centrală a orașului și Comună Domnești, prin Calea 13 Septembrie, B-dul Ghencea și Drumul Județean 602.

Primăria Municipiului București are în plan supralărgirea arterei pe o distanţă de 3,5 km, între Strada Brașov și limita administrativ-teritorială a Municipiului București.

articol preluat de pe http://cetateanul.net/