Rezistența Urbană

poza_negru-mic

Despre Rezistența Urbană

Proiect lansat în 2007 ca blog de timp liber, care atras o comunitate cu atitudine. Ne ocupăm de probleme actuale, urbane, civice. Cunoscuți pentru explorarea și promovarea Bucureștiului. Apărem în media convențională și neconvențională, ținem și conferințe. 100% independenți. Pentru că oamenii informați nu pot fi manipulați.

2007: primul succes – Shaorma Review Tour ne-a adus în atenția publicului. Shaormeriile celebre ale oraşului au fost evaluate riguros, cu comentarii și observații. O shaormerie chiar și-a pus în geam un review efectuat de noi.

2008: am protestat în fața Ministerului Educaţiei contra scoaterii teoriei evoluţiei din manuale. Am stârnit controverse, fiind prima acțiune civică având ca obiect excesele educației religioase în școli.

2009: protest împotriva prevederilor din Noul Cod Civil cu privire la fotografierea în spaţiul public și alte excese ale dreptului la intimitate. Live la TV, fotografii au inundat în lumina blițurilor Parlamentul. Comisia care urma să prezinte codurile a ameliorat prevederile la câteva zile după.

Bucureștiul Nevăzut – articolele din zona istoriei şi antropologiei bucureştene, explorării urbane şi fotografiei citadine. Am impus un stil unic, suntem proiect-pionier pe acest segment. Ne-am opus mereu proiectelor aberante ale administrației bucureștene.

2012: în cadrul protestelor antiguvernamentale am trecut prin Piața Universității să încercăm să înțelegem cât este protest politic regizat si cât este o refulare autentică a maselor. Am fost prezenți și la protestul anti-ACTA.

2013: cu ocazia protestelor Roșia Montană, împotriva exploatării gazelor de șist și a legiferării hoției în Parlament, am fost un canal de informare independent, am relatat ce se întâmplă, menținând o poziție echilibrată. Am explicat ce este superimunitatea, am fost în stradă în momentele-cheie, am primit bastoane, gaz și amenzi. Fotografiile făcute de noi live au circulat prin toată presa.

2014: am organizat un protest împotriva Legilor Supravegherii împinse de serviciile secrete, împotriva promulgării la Președinție a legii care prevede înregistrarea cartelelor pre-pay și a identificarea utilizatorilor de hotspot-uri Wi-Fi publice, respectiv neadoptării de către Parlament a legii care prevede că utilizatorii vor pune datele și sistemele cibernetice la dispoziția autorităților, practic instituind percheziția electronică fără mandat, eliminarea dreptului la intimitate și ocolirea garanției judiciare a mandatului de percheziție.

Vrem: transparență și eficiență în administrația publică, stat laic, alegeri libere, urbanism coerent, transport urban modern ecologic, etc.

Rezistența continuă!
articol preluat de pe http://rezistenta.net