Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Stop Fracturare & Stop TTIP

octombrie 11, 2014 @ 16:00

Pe 11 octombrie, comunitățile din întreaga lume se reunesc pentru un protest la nivel mondial având ca scop interzicerea fracturării hidraulice de mare volum, o metodă periculoasă de extragere a hidrocarburilor neconvenţionale şi care expune aerul, apa, mediul geologic, clima, sănătatea și comunitățile la riscuri inacceptabile.

Simultan, cetăţenii din Uniunea Europeană şi din Statele Unite ale Americii au decis să protesteze împotriva clauzelor nedemocratice incluse in Pactul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, TTIP, şi a prevederilor care periclitează condiţiile de viaţă, prin acceptarea unor standarde inferioare.

Global Frackdown este o zi internațională de acțiune inițiată de grupurile antifracturare de pe toate continentele şi care au un obiectiv clar: interzicerea fracturării hidraulice de mare volum.
Suntem deja la a treia ediţie, iar mişcarea mondială împotriva acestei tehnologii şi in sprijinul sănătăţii şi a dreptului comunităţilor la un mediu curat creşte din ce in ce mai mult. Prima editie a Global Frackdown, în septembrie 2012, a reunit 200 de acțiuni comunitare în peste 20 de țări pentru a contesta fracking-ul. Cea de a doua editie a Global Frackdown, în octombrie 2013, a fost chiar mai mare, cu peste 250 de acțiuni în 30 de țări care acoperă şase continente. Și continuă să crească.

Pentru prima dată în istorie, ziua de 11 octobrie este şi Ziua Europeană de Acțiune împotriva TTIP, CETA, TiSA și agenda multinaționalelor, având ca sloganuri:
Revendică Democrația!
Răstoarnă puterea corporatistă!
Oamenii si planeta înainte de profituri!

Existența tratatelor comerciale si de investitii, în vigoare sau în curs de negociere (tratatele bilaterale UE-SUA (TAFTA), UE-Canada (CETA), UE-Maghreb etc.) riscă să încline puterea decizională a statelor în favoarea corporațiilor multinaționale. Prin mecanismele de soluționare a litigiilor investitor-stat (ISDS) se vor prioritiza interesele private, sfidând astfel fundamentele democrației, principiul precauției, toată legislația de mediu și independența sistemului judiciar.

În România, acţiunea de protest Stop Fracturare & Stop TTIP va fi organizată la Bucureşti, în Piata Universităţii, începând cu orele 16:00. Protestul va fi un prilej de dezbateri, discuţii şi consfătuire între cei implicaţi în această cauză. Aşteptăm să fiţi prezenţi şi în Piaţa Universităţii cu însemnele localităţilor pe care le veţi reprezenta.

Cei care nu pot ajunge în Bucureşti, sunt invitaţi să se alăture zilei mondiale împotriva fracturării hidraulice de mare volum prin organizarea unor acţiuni locale, cat mai originale, pe tot parcursul zilei. Vă rugam să ne comunicaţi localităţile pentru a le înscrie şi pe acest event şi vă invităm să vă întregistraţi acţiunea si pe site-ul http://www.globalfrackdown.org/events-2014/

Invităm cu drag pe toţi românii care locuiesc acum în afara ţării să ni se alăture, fie venind la Bucureşti sau în localităţile din zonele natale în care se vor organiza acţiuni, fie alăturându-se europenilor în ţarile de rezidenţă.

Vă invităm la pre-event, joi, 9 octombrie, la Bucureşti!

Dr. Deborah Rodgers este consultant financiar și fondator al Energy Policy Forum, o organizație care studiază politica și problemele financiare din jurul gazelor de șist și a energiei regenerabile. Dr. Rodgers este invitata Fundatiei “Friedrich Ebert”. http://goo.gl/KqFbTk
Eveniment în curs de actualizare.
articol preluat de pe https://www.facebook.com/events/1560415714177738/?ref_notif_type=plan_user_invited&source=29

Detalii

Data:
octombrie 11, 2014
Timp:
16:00
Event Category:
Etichete Eveniment:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1560415714177738/?ref_notif_type=plan_user_invited&source=29

Organizator

StopFracturare.ro
Website:
http://stopfracturare.ro

Lasa un comentariu